Otthon

Eladó a lakásod? 3 tipp a fotózáshoz, hogy meg is vegyék

A lakáseladás tényleg egy külön műfaj. Nagyon nem mindegy, hogyan emeljük ki az eladandó ingatlan előnyeit, és persze az sem, hogy milyen képeket készítünk róla. Három tipp a fotózáshoz, hogy sikeres legyen az eladás.

A potenciális lakásvásárlók már mintegy 90%-a az internetet használja a tökéletes ingatlan felkutatására. Ráadásul legtöbb esetben a képekkel kezdik. A kép nélküli hirdetések kimutathatóan sikertelenebbek. Ezért be kell látnunk, hogy ha szeretnénk eladni a lakásunkat jó áron, igencsak fontosak a vevőcsalogató fotók is.

Szuper képek

Hogy növeljük az ingatlanhirdetésünk iránti érdeklődést, a rendelkezésre álló eszközeinkkel a lehető legjobb minőségű fotót kell elkészítenünk – anélkül, hogy profi fotósra költenénk, hiszen így lesz igazán költséghatékony. Szerencsére a szuper okos telefonok világában ez már nem lehet akadály. Az első benyomás számít a lakásvásárlásnál is, ezért se tegyünk fel sötét, homályos, szemcsés, rosszul fókuszált fotókat.

Rend a lelke mindennek

Mielőtt nekilátunk a fényképezéshez, rakjunk rendet a lakásban. Legyen rendezett és tiszta a lakás, hiszen a poros polcok, foltos üvegfelületek visszaköszönhetnek a képeken is. Ha ez megvan, tegyük otthonossá: egy szép csokor virággal a nappaliban, friss gyümölcsökkel az étkezőasztalon vagy egy szép ágytakaróval a hálóban.

Fiat lux!

Azaz: Legyen világosság! Lehetőség szerint egy szép, verőfényes napon kattintsuk el a fényképezőgépet, húzzunk fel minden redőnyt, mert így sokkal szebb megvilágításba kerül minden helyiség. A felhős napokon készített sötét, borongós, homályos képek nem keltik fel igazán egy vevő érdeklődését sem.

Itt repül a kismadár!

Ahhoz, hogy a teljes helyiséget befogjuk, érdemes a teleobjektívet használni, ha fényképezőgéppel fotózunk. Mindenesetre ha a sarokba állunk, a kilincs magasságában, akkor olyan nagyot nem tévedhetünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top