Otthon

Agresszív sirályok ejtették túszul a brit párt

A fészküket védő madarak folyamatos rettegésbe tartják az idős házaspárt, a rémült háziak napokig ki sem mertek mozdulni az otthonukból.

Agresszív sirályok ejtettek túszul egy idős házaspárt a nagy-britanniai Lancashire-ben – írja az Odditycentral. A madarak a házuk tetején fészkelnek, és mindannyiszor keményem rácsapnak a fejükre, amikor ki akarnak lépni az ajtón.

Fotók: Unsplash

Roy és Brenda Pickard hat napig szó szerint fogoly volt a saját otthonában. Valószínűleg azért támadhatják őket a madarak, mert egyik fiókájuk kicsúszott a fészekből, és az ajtó feletti napellenzőre esett. Amint a 71 éves Roy megpróbált kilépni az ajtón, azonnal megjelent a vérmesen vijjogó sirálypár; amikor egyszer úgy döntött, mégis megpróbálja elhagyni a házat, olyan erővel vágták kupán a csőrükkel, hogy kórházba kellett szállítani.

Borzalmas volt az egész. Ki sem léphettem a bejárati ajtón – mondta Roy a helyi sajtónak. – Ha mégis kitettem a lábam a házból, a két felnőtt madár rögtön ott termett, esélyem sem volt rá, hogy megvédjem magam. Őszintén rémisztő a helyzet. A feleségem nincs túl jól, mozogni is alig tud, ezért nekem kell elintéznem az ügyes-bajos dolgokat.”

Szerencsére, Pickardék garázsa közvetlenül a ház mellett áll, így azon keresztül ki tud osonni, ha bevásárolni megy. Igaz, az autóból már nem mer kiszállni, így a garázsajtót sem tudja becsukni, amíg vissza nem ér a boltból.

Roy már többször is panaszt tett a helyi hatóságoknál, és az állatvédők segítségét is kérte – mindhiába, egyik szervezet sem tudta hathatósan megoldani a problémát. A helyi sirályok fészkelési idő alatt kiemelt védettséget élveznek, ezért nem sokat tehetnek.

„Mélyen együtt érzünk Mr. Pickarddal, a sirályok valóban veszélyesek lehetnek, különösen költés idején – mondta az önkormányzat szóvivője. – Többször is meglátogattuk Mr. Pickardot, hogy felmérjük a helyzetet, és tanácsokkal lássuk el arra nézvést, hogyan viselkedjen a sirályokkal.”

Sajnos, az állatvédők sem voltak segítőkészebbek. Nagyon úgy néz ki, hogy Pickardéknak meg kell várniuk, amíg a fiókák szárnyra kapnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top