Otthon

Áramütött kisfiú: megszólalt a szállásadó

A vendégház tulajdonosa nem ismeri el felelősségét.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, áramütés ért a hétvégén egy két és fél éves kisfiút egy palkonyai vendégházban. A szálláshely udvarán egy lámpaoszlopból kilógott a vezeték, amely nem volt leszigetelve, feltételezhetően egy nejlonszatyorral volt csak letakarva. A gyereket mentőhelikopter szállította a pécsi kórházba, első- és másodfokú égési sérüléseket szenvedett. Szerencsére mindkét kábelt megfoghatta, ezért nem lett nagyobb a baj. 

A vendégház tulajdonosa nem kért elnézést a családtól, a felelősségét nem ismeri el – tudta meg a Bors.

„Őszintén nem érzem úgy, hogy nekem kellett volna elnézést kérnem, éppen hogy az édesapának kellett volna bocsánatot kérnie, mert nem vigyázott a kétéves gyermekre” – nyilatkozta a lapnak a férfi.

áram nagyfeszültség

A kép illusztráció (iStock)

Azt mondta, a házat néhány éve vették, de nem ők szerelték szét a lámpát. Áramtalanítva nem volt, de be volt tekerve egy zacskóval, és le volt ragasztva a vezeték, ami szerinte biztonságos. Hozzátette, hogy sok kisgyerek járt már a vendégházban, és egyiküknek sem esett baja.

A ház korábbi tulajdonosa azonban úgy nyilatkozott, ő még úgy adta el a házat, hogy a lámpa a helyén állt, és nem volt szétszedve.

A rendőrség eljárást indított az ügyben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top