Otthon

Kilakoltatták a hattagú családot, mert túl sokat költöttek ételrendelésre

A szociális lakás bérleti díját pedig nem fizették.

Kilakoltattak egy hattagú családot az angliai Gillingham egyik szociális lakásából, miután a szülők nem fizették a lakbért, a pénzt inkább ételrendelésre költötték.

A 27 éves Lucrezia Worrell és párja, a 32 éves Daniel Eyers négy gyerekükkel éltek a lakásban, és úton van az ötödik, mert a nő terhes. Az ügy kivizsgálása után a hivatal szerint a pár túl sok pénzt költött a JustEat nevű szolgáltatásnál, hogy házhoz rendeljék az ételt.

Például 45 fontot, több mint 16 ezer forintot költöttek ennivalóra, amikor az egyik gyereknek születésnapja volt. A szülők elismerték, hogy gyakran rendeltek ételt házhoz, ami hetente 9-15 ezer forintnak megfelelő fontjukba került. Végül azzal az indokkal tették őket ki, hogy nem létfontosságú dolgokra költöttek az albérleti díj helyett.

A férfinak nincs munkája, azt mondja, azért, mert állandóan bölcsődébe, óvodába kell hordani a gyerekeket. A családnak most felajánlották, hogy egy 400 mérfölddel távolabb lévő lakásba költözhetnek, és állítólag a kilakoltatás előtt is segíteni próbáltak nekik.

(The Sun)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top