Otthon
Szponzorált tartalom

5 tipp, hogy tiéd legyen az év legmenőbb konyhája

Átalakítás előtt állsz, vagy csak egy egészen apró dolgot szeretnél megváltoztatni a konyhádon, hogy modernebb, trendibb legyen? Hoztunk 5 tuti tippet, amikkel nem lőhetsz mellé!

Ne félj a feketétől!

Ne ragaszkodj a világos színekhez, bátran válassz sötét árnyalatokat, amelyek drámai hatást és eleganciát kölcsönöznek otthonodnak. A fehér konyhabútorok helyett a látványosabb és nem mellesleg egyszerűbben tisztítható, sötétebb felületek közül érdemes válogatni. Idén a fekete az új fehér a konyhákban. A fekete matt verziója puha, elegáns benyomást kelt, natúr színekkel kombinálva pedig kifejezetten meleg enteriőrt sugall. Ha valami igazán újra vágysz a konyhába, akkor ez is egy megoldás lehet!

Kvarc a konyhában 2019-ben is

Ha nem szeretnéd teljesen szétrobbantani a konyhád, de mégis változtatnál valamin, akkor a munkalappal kezdj! A munkalapok anyagai folyamatosan változnak, ugyanakkor a kvarcbevonat évek óta tarja népszerűségét, és ez a jövőre nézve sincs másképp! Nem csoda, hiszen nemcsak esztétikus, hanem strapabíró is, vagyis nem kell aggódnod amiatt, hogy a forró edények esetleg nyomot hagynak sütés-főzés közben.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Gray quartz kitchen countertops. #greyquartz #quartzcountertops #quartzkitchen

Quartz Malaysia (@quartzmalaysia) által megosztott bejegyzés,

Viszlát, unalmas konyhák, jöjjenek a színek!

Ideje elbúcsúzni az egyszínű, megszokott konyhai eszközöktől. 2019-ben a hűtőszekrényed, sütőd is lehet káprázatosan színes, vad mintákkal díszített, így a legegyszerűbb konyhát is pillanatok alatt feldobhatod nagyobb átalakítás nélkül!

Tipp: ha kedveled az egyszerűséget, a letisztult formákat, akkor kiváló választás a minimalista dizájn: az egyenes vonalú bútorok időtlen eleganciát kölcsönöznek a konyhádnak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Pink it is 🐙

Neelke (@nebavi) által megosztott bejegyzés,

Konyhasziget? Jöhet!

Ha már nagy átalakítás előtt állsz, és a hely adottságai is engedik, akkor játssz el a konyhasziget gondolatával, ami mára már nemcsak Amerikát, de kis hazánkat is meghódította. A nagy pultokkal ellentétben egy jól felépített konyhaszigeten minden szükséges felszerelés elfér és lehetőséget ad arra, hogy a konyhád igazán kellemes hely legyen az étkezés mellett a beszélgetésekhez is.

Tudtad? Ha a pult a konyhasziget szélén túlra is elnyúlik, több hely lesz a vendégek leültetéséhez, és közben még a főzést sem kell abbahagynod, hiszen munkafelület is bőven marad még.

Mosogatótálak új élete

Ha több helyre van szükséged a konyhapulton, akkor egy egyszerű trükkel eltakarhatod az elmosásra váró edényeket, sőt magát a mosogatótálat is. A csúsztatható felületnek köszönhetően egyetlen kézmozdulat, és semmi sem lesz az utadban sütés-főzés közben.

Tipp: a mélyített fiókok segítenek az edények rendezett tárolásában.

+1 Az amerikai konyhán túl!

A nyitott, amerikai jellegű konyhák továbbra is népszerűek, különösen azokban az otthonokban, ahol kevesebb hely áll rendelkezésre, de a tendencia inkább a konyhai tér diszkrét elválasztása felé mozdult el 2019-ben, és ez az irányvonal a következő évben is folytatódik majd. Szóval, ha nem voltak a kedvenceid az amerikai konyhás megoldások, akkor nyugodtan válaszd szét a konyhád és az étkeződ. A tér optikai elhatárolásához elegendő egy dekoratív konyhasziget, egy bár, de egy jól elhelyezett étkezőasztal is betöltheti ezt a funkciót.

(Nyitó kép: iStock)

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top