Otthon

2019 karácsonyán valami újra vágysz? Nagyon mennek most az alternatív karácsonyfák

Ha kicsi a lakás, ha nem szeretjük a műfenyőt, de azt sem akarjuk, hogy a karácsony miatt kivágjanak sok fenyőfát, akkor az alternatív, kreatív karácsonyfák jó hasznunkra lesznek.

Némelyikhez bőven kell barkácsolási tehetség, ám akad olyan alternatív karácsonyfa, amit már a boltokban, lakberendezési áruházakban is megvásárolhatunk. Nézzük őket.

Egyszerű és mégis mutatós ez az alternatív karácsonyfa (Fotó: iStock) 

Az alábbi karácsonyfához csak letisztult (fehér, szürke, arany, bézs) díszek, néhány, lépcsőzetes nagyságú nagyobb faágra és hosszabb fényfüzérekre lesz szükséged. Ezekből tudod egy üres falfelületen elkészíteni a fát.

Van otthon egy létra? Nyissuk ki, hosszú damilokból lógassuk lefelé a díszeket, majd futtassuk körbe az égősorral. Még látványosabb eredményt kapunk, ha fehérre festjük le a létrát. De az is fontos, hogy ne használjunk színes fényfüzért!

Szerezz be egy próbababát, a szoknyáját alakítsd ki levágott fenyőgallyakból, és aggass rá néhány égőt. Bármilyen csillámos, flitteres anyagból, és egy szélesebb arany csomagolószalagból alakíts ki egy felsőt, végül használj csúcsdísznek egy kisebb világos lámpaburát.

Hasonló, még látványosabb megoldás.

Ezeket a fémből készült alternatív karácsonyfákat számos lakberendezési áruházban beszerezhetjük. Ha kicsi a lakásunk, akkor ideális megoldás, ráadásul a fehér színű termékeket arany dekorspray-vel lefújva még ünnepibb megjelenést kapunk.

A korábban látott barkácsolós megoldás egy nagyobb verziója. Itt is vigyázni kell arra, hogy stabil legyen, és a korábbi rusztikusabb hatású falapossal ellentétben itt a dekoráció már jobban hasonlít egy hagyományos karácsonyfáéhoz. 

A díszeket rajzszögre lehet akasztani ezen a karácsonyfán (Fotó: iStock)

A plafonról lógatott fák kora már lejárt, de máig jó megoldás lehet ez a verzió,. ha kisgyerek van, vagy csak szeretnénk elkerülni, hogy valaki feldöntse a karácsonyfát. 

Alternatív karácsonyfa egy újabb verziója (Fotó: iStock)

Ha egy teljes mértékben hagyományoktól eltérő megoldást keresel, akkor a gyümölcsdekorálás megoldást jelenthet. Felhalmozhatsz egy narancstornyot és megvilágítod szépen,  vagy az ananász zöldjét díszítheted, ugyanolyan nyárias hangulatot érhetsz el. 

Karibi hangulatú ez az alternatív megoldás karácsonyfa helyett (Fotó: iStock)

Végül jöjjön a nagy kedvencünk, vagyis a könyvből készült karácsonyfa.

View this post on Instagram

#alternativechristmastree 🎄

A post shared by @ eleooo__ on

(Nyitókép: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top