Otthon

Régi idők szilveszterei – így ünnepeltek nagyszüleink

Pezsgő és tánc, színes papírszalagok, csákók, szolid házibuli vagy éppen tömeges sokadalom a Nagykörúton. Feltúrtuk a Fortepan albumát, ahol szuper szilveszteri bulifotókat találtunk. Nézzük, hogyan buliztak anno nagyszüleink és szüleink.

A Szilveszter-nap a Gergely-naptár szerinti naptári év utolsó napja. Sok országban ilyenkor családi összejöveteleket tartanak, evéssel-ivással és sok helyen különféle rendezvényekkel és tűzijátékokkal várják az utca emberét. Nincs ez másként Magyarországon sem, itthon is nagyon sokan ünneplik az év utolsó napját barátaik, családjuk körében. Az év utolsó napja tele van babonákkal, de az éjféli pezsgős koccintás elmaradhatatlan, és persze a legtöbb vacsorán helyet kap a lencse, a malacsült és éjfélkor a virsli is. 

Mi most olyan szilveszteri képeket gyűjtöttünk össze, évszámtól függetlenül, amelyeken ünneplő és vidám emberek szerepelnek. Induljon a nosztalgia!

1933-ban egy vidám társaság szilveszter estéjén

Fortepan / LOVAS RITA

Éjféli koccintás 1938-ban

Fortepan / A R

Bulizó fiatalok 1940-ben

Fortepan / SATTLER KATALIN

1965 – szilveszteri utcabál a Nagykörúton, balra a József körút–Rákóczi út sarok, mögötte látszik a Nemzeti Szálló neonja.

Fortepan / Magyar rendőr

Szilveszteri buli 1973-ban

Fortepan / ERKY-NAGY TIBOR

Szilveszteri álarc- és trombitaárus a Ferenciek terén

Fortepan

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top