Otthon

Veszélyes poharat hív vissza az IKEA

Határérték fölötti vegyi anyagot bocsáthat ki a pohár.

Az IKEA visszahívja a TROLIGTVIS utazóbögréket, mivel azok nem felelnek meg az IKEA előírásainak. Az IKEA arra kéri minden vásárlóját, aki „Made in India” jelölésű TROLIGTVIS utazópoharat vásárolt, ne használja.

A legfrissebb vizsgálatok szerint a termék az előírt határértéknél nagyobb mennyiségben bocsáthat ki bizonyos vegyi anyagokat. Ezért a svéd lakberendezési vállalat arra kér mindenkit, aki ebből az utazópohárból vásárolt, hogy a poharat vigye vissza bármelyik IKEA áruházba, ahol nyugta nélkül is visszakapja a termék teljes vételárát.

Forrás: IKEA

A cég közleménye szerint nemrégiben olyan teszteredményeket kaptak, melyek szerint a TROLIGTVIS utazópohár DBP (dibutil-ftalát) kibocsátási szintje meghaladhatja az előírt határértékeket.

Az IKEA már évekkel korábban úgy döntött, hogy betiltja bármilyen ftalát használatát az élelmiszerekkel érintkező termékeiben, ezért a vizsgálat során úgy döntött, hogy beszünteti a pohár forgalmazását. A vizsgálat megállapította, hogy azok az utazópoharak érintettek, amelyeken „Made in India” felirat szerepel.

A TROLIGTVIS utazópoharak 2019 októbere óta vannak forgalomban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top