Otthon

Újabb önkormányzat gondoskodik a 70 éven felüliekről, ha nem hagyják el otthonukat

A 13. kerületi önkormányzat fényképes igazolvánnyal rendelkező munkatársai gondoskodnak az idősek ellátásáról, amennyiben lenyilatkozzák, hogy otthon maradnak.

Azon 70 év felettiek, akik ellátása nem megoldott, és nyilatkozatban vállalják, hogy nem hagyják el otthonukat, a 13. kerületi önkormányzat vállalja, hogy az alapvető ellátás keretében különféle szolgáltatásokat nyújt. Emellett az idősek segélyvonalon is kereshetik a hivatalt. A példa nem egyedüli, legutóbb Göd polgármestere jelentett be hasonló intézkedést az önként otthon maradó idősek megsegítésére.

A 13. kerületi önkormányzat fényképes igazolvánnyal rendelkező munkatársai gondoskodnak az idősek ellátásáról, amennyiben lenyilatkozzák, hogy otthon maradnak. Fotó: Nick Karvounis on Unsplash

A 13. kerületi önkormányzat fényképes igazolvánnyal rendelkező munkatársai gondoskodnak az idősek ellátásáról, amennyiben lenyilatkozzák, hogy otthon maradnak (Fotó: Nick Karvounis on Unsplash)

Az önkormányzat honlapja szerint az alábbi szolgáltatások vehetők igénybe:

  • napi egyszeri szociális ellátási keretek közötti (térítésalapú) meleg étkezés biztosítása házhoz szállítással (az előírt diéta figyelembevételén kívül az étel nem választható),
  • heti kétszeri vásárlás lebonyolítása, (alapvető élelmiszerek, tisztálkodó- és tisztítószerek),
  • heti egyszeri vagy a szükség szerinti (havi felírású) gyógyszer kiváltása,
  • ha nyugdíja bankszámlájára érkezik, havonta egy alkalommal a készpénz felvételében segítséget nyújtunk,
  • saját közüzemi számlák befizetéséhez szükséges csekkek befizetése havonta egyszer.

Kiemelik, hogy az önkormányzat munkatársai minden esetben lepecsételt, fényképes igazolvánnyal igazolják magukat!

Az Önkormányzat az idősek segítésére létrehozta a SZÉPKORÚ SEGÉLYVONALAT, mely a 0630-450-34-95-as telefonszámon a hét minden napján 08.00 és 20.00 óra között hívható. Munkanapokon 08.00 és 16.00 óra között a 0630-467-09-37 és a 061-350-31-12 számok hívhatók. E-mailen a SzocialisSzolgKozpont@bp13.hu címen érdeklődhetnek.

Aktuális híreink a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top