Otthon

Meg akartak verni egy fiatalt Szekszárdon, csak mert elkapta a vírust

Elképesztő az emberi ostobaság.
Lincshangulat Szekszárdon

Egy németországi üdülőközpontban dolgozott pincérként az a huszonnyolc éves szekszárdi férfi, akit az édesapja hozott haza autóval. Rögtön mindkettejüket karanténra kötelezték. Az apa tesztje negatív lett, de a fiúé sajnos pozitív.

Nem elég neki a betegség, most még a környezetében lakók is megbélyegezték. Ahogy kiderült ugyanis a dolog, kitört a pánik a településen.

Az emberek a ház köré gyűltek, és lincshangulat tört ki, mintha legalábbis bárki tehetne róla, ha megbetegszik. Mivel az enyhe tünetek nem indokolják, hogy bárki is kórházba menjen, a legegyszerűbb, ha a saját lakásában marad, elszigetelve másoktól. Érthetetlen ezért, hogy mi a baja vele a szomszédoknak.

A Bors úgy értesült, hogy még meg is akarták verni az illetőt, sőt, elüldözni otthonából… „A balhé akkor tört ki, amikor kitették a kapura a piros lapot, vagyis a hatósági figyelmeztető feliratot, ami arra utal, hogy a házban járványügyi megfigyelés alatt lévő személy tartózkodik” – mondta egy szomszéd a Borsnak.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csak annyit közölt, hogy a rendőrség eddig is megtett és ezután is mindent megtesz annak érdekében, hogy a közrendet és a közbiztonságot fenntartsa. Állítólag azóta huszonnégy órás ügyeletet tartanak a környéken.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top