Otthon

Ezekben a városokban élnek a legboldogabb a magyarok, Budapest még mindig az átlag alatt van

Elkészült az ország boldogságtérképe.
Budapesten továbbra is boldogtalanok az emberek

2019 április és a 2020 március 10 közötti időszakban végzett internetes vizsgálatai alapján készítette el Magyarország boldogságtérképét az ELTE PPK Pozitív Pszichológia Kutatócsoportja – írja a Helló Vidék.

A 2016 óta, térképpel nyomon követhető felmérésből kiderült, hogy az elmúlt egy évben a megyeszékhelyeket vizsgálva Székesfehérvár bizonyult a legboldogabbnak és a budapestiek továbbra is az átlag alatt vannak, ami a boldogság-szintet illeti.

A felmérés az élettel való elégedettséget, az érzelmi, a pszichológiai, a szociális és a spirituális jóllétet és a mentális egészséget vizsgálta.

Közép-Magyarországon, a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön élők szintén a boldogtalanabb régiók sorát erősítik. Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Csongrád megye pedig a legboldogabb lakosokat tudhatja magáénak.

Fejér megye sikere amúgy a foglalkoztatásban is keresendő, ami 62,4 százalékos 244 444 forint/fő havi nettó átlagkeresettel. Budapest anyagilag elvileg ennél is jobb, ellenben az ingatlanárak itt jóval magasabbak.

(via)

(Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top