Otthon

7 virág, ami vonzani fogja a pillangókat a kertbe

Szeretnéd, ha sok pillangó látogatná a kertedet? Ültesd ezeket a virágokat és mágnesként fogja vonzani őket!

Nyáriorgona

A nyáriorgona másik neve nem véletlenül pillangócserje. A növény, mely egyébként az orgonának csak távoli rokona, csapatostul vonzza a pillangókat illatos, élénk lila virágaival. Június-júliustól szeptemberig virágzik. Kimondottan látványos, nem túl igényes, viszont strapabíró növény, azonban ültetéskor vedd tekintetbe, hogy akár 4 méter magasra is megnő.  

Nyáriorgona

Nyáriorgona (Fotó: Getty Images)

Kasvirág

A kasvirág az őszirózsafélék egy fajtája. Júniustól szeptemberig bőségesen virágzik, nagyjából 1 méter magasra nő. A pillangók mellett a méhek is odavannak érte. A bíborlevelű, valamint a keskenylevelű kasvirág gyógyászati célokra is használható, többek között immunerősítő céllal, illetve a megfázás tüneteinek enyhítésére.

Kasvirág

Kasvirág (Fotó: Getty Images)

Levendula

A levendula számos szuperképessége mellett a pillangókat is vonzza a kertedbe, így ez is egy érv, ami amellett szól, hogy ha eddig még nem tetted meg, ültess néhány tövet. Leggyakoribb faja, a közönséges levendula a leghatékonyabb lepkemágnes, azonban például az utóbbi években egyre divatosabb füzéres levendulát sem vetik meg a pillangók.

Levendula

Levendula (Fotó: Getty Images)

Oroszlánszáj

Az oroszlánszáj, más néven tátika rendkívül bájos évelő növény. Egy sor különféle színben kapható, nagyon mutatós, ha csak egy színt ültetsz, de akkor is, ha többet vegyesen. A pillangók mellett a poszméhek is különösen kedvelik, elsősorban ez utóbbiak végzik a beporzását is. Leginkább a napos helyeken érzi jól magát, nem túl sértődékeny növény és májustól szeptemberig vígan virágzik.

Oroszlánszáj

Oroszlánszáj (Fotó: Getty Images)

Búzavirág

A búzavirág alapvetően a gabonatáblák gyomnövénye, ám kertekben dísznövényként is ültetik. Elsősorban május-júniusban virágzik, nektárban gazdag, kedves, kék virágait pedig a pillangók is imádják.

Búzavirág

Búzavirág (Fotó: Getty Images)

Sétányrózsa

Az egész nyáron virágzó verbénaféle, a sétányrózsa már hazánkban is egyre trendibb. Fás és bokros verziói is léteznek, általában 1-2 méter magasra nő. Ültetheted a kertbe, de balkonnövényként cserépben is nevelhető. Virágai átható, citrusos illatot árasztanak, ezzel hívogatják a lepkéket.

Sétányrózsa

Sétányrózsa (Fotó: Getty Images)

Aranyvessző

Az aranyvessző nyár végén, ősz elején borul ezerrel virágba, éppen akkor, amikor a virágzó növények többsége már kezdi visszafogni magát. Épp ezért ha erre az időszakra is szeretnél pillangóhadakat a kertedbe, érdemes lehet ilyet is ültetni. A növény egyébként kifejezetten igénytelen, sok helyen vadon is megél, így különösebb gondozást nem igényel, annél látványosabb azonban.

Aranyvessző

Aranyvessző (Fotó: Getty Images)

Még több kertészkedés:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top