Otthon

Szigorú szabályokkal nyitottak újra a spanyol strandok

Drónokkal ellenőrzik a strandolók távolságtartását, és hangszóróval figyelmeztetnek, ha túlságosan összetömörülnek az emberek a spanyol strandokon.

A fokozatosan újranyitó Spanyolországban is elkezdődött a turisztikai szezon, ami sajnos túl sok turistával nem kecsegtet az idén. Számítások szerint a szokásos forgalom 40 százalékára lehet csak számítani, ami a jelenlegi körülmények között nem is akkora baj.

A maspalomasi strand Spanyolországban (fotó: Pixabay)

A maspalomasi strand Spanyolországban (fotó: Pixabay)

A napokban újranyitott spanyolországi tengerpartokon ugyanis szigorú szabályok uralkodnak. Például 4×4 méteres parcellákat jelölnek ki a homokban, amiken belül maximum négy fő tartózkodhat (nesze neked, háromgyerekes családmodell…). A parcellákat személyesen vagy online foglalhatjuk le. Andalúziában egészen odáig merészkedtek, hogy drónokkal ellenőrzik a távolságtartást, és figyelmeztetnek, ha nem tartják be a kötelező távolságtartást. A drónok egy software segítségével azt is mérik, összesen mennyien vannak egy adott partszakaszon, az információkat pedig egy honlapra irányítják, ahol a látogatók ellenőrizhetik, mennyi hely van még, érdemes-e útnak indulni, vagy másik partot kell keresni. Az első kilátogatók még a helybéliek voltak, akik szerint most még működik a módszer, de amint megjönnek a turisták, már kevés lesz a kijelölt parcellákból, ami könnyen konfliktusokhoz vezethet. Mindenesetre Andalúzia 3000 új alkalmazottat vett fel, hogy betartassák a járványügyi szabályokat és biztonságosabbá tegyék a turizmust, a partokon lévő mosdókat pedig folyamatosan fertőtlenítik, és ahol csak lehetett, érintésmentessé tették őket – számolt be róla az RTL Klub Híradója.

Spanyolország és a koronavírus-járvány az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top