nlc.hu
Otthon

Egzotikus állat otthon

81 egzotikus állattal él együtt ez a család

A különleges „falkában” vannak kígyók, pókok, ahogy szurikáta és büdös borz is a 81 egzotikus állattal együtt élő népes brit családban.
Borz - Fotó: Pixabay

A hatgyermekes családapa, Scott Gavin öt külön ketrecet épített a házi állatkert lakóinak a saját kertjébe, ugyanakkor van 3 pitonjuk, akikkel 12 éves fia, Robert osztja meg a szobáját. Az apuka szerint mindez teljesen biztonságos, a kígyókat nem egyszer kiengedik a kert végébe, ahol 3 éves és 21 hónapos kislánya is játszik. Ugyanakkor a gyerekek és az állatok egy pillanatra sincsenek magukra hagyva, a felnőttek folyton szemmel tartják őket.

Nem csupán az apuka, Scott szereti szenvedélyesen az állatokat, elmondása szerint a gyerekei is imádják őket. A már említett kígyókkal alvó Robertnek pedig különösen hasznos a jelenlétük, mert a fiú autista. Neki például Rosie, a család borza a legjobb barátja, akit 5 év némaság után bírta rá arra az állat, hogy megszólaljon.

Ugyanakkor lakik náluk gyöngybagoly, nyúl, kacsa, gekkó, gyík, hörcsög, szurikáta, sün, óriás csótány és burmai piton is. Közülük többeket regisztráltak arra, hogy terápiás állatként bevigyék őket idősotthonokba és más helyekre. 

A család az angliai Kirkby-ben lakik egy hatalmas családi házban, ahol havonta 400 fontot költenek csak az állatok etetésére, illetve ellátásának egyéb költségeire.

Egyébként Scott munkája is az állatokhoz kötődik, mert a férfi egy olyan oktatással és szórakoztató-ipari tevékenységgel foglalkozó céget üzemeltet, amelyben központi szerepet játszanak az állatok. 

A Ladbible oldalán néhány képet is találsz a különös famíliáról. 

Még több állat az otthonokban és a kertekben: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top