nlc.hu
Otthon

Madárpók a kertben

Madárpókot talált egy férfi Gödön fűnyírás közben

Vagy kiszökött valakinek a terráriumából, vagy egyenesen kiengedték a madárpókot, amit egy gödi férfi talált a kertjében. A hatalmas pókot végül Both Zoltán vadállatbefogó szállított el.
Madárpók - Fotó: Getty

Gödön, fűnyírás közben talált egy férfi hatalmas madárpókot a fűben – derült ki a TV2 Tények című műsorában riportjából. Az ijedt férfi a pókot egy műanyag vödör segítségével fogta el, majd feltöltötte a pókról készült képet az egyik közösségi oldalra. Innen jutott el a kertben talált madárpók híre Both Zoltán hivatásos vadállatbefogóhoz, aki végül elment az állatért.

Mint a szakember mondja, a madárpókot ilyenkor hivatalosan el kell szállítani, és le kell adni valamelyik állatkertben. Madárpókot bárki vehet Magyarországon állatkereskedésben, mivel a törvény szerint nem veszélyes az emberekre, ám Both Zoltán szerint a tartására nagyon figyelni kell.

Both Zoltán szerint vagy megunták az állatot, és megszabadultak tőle, amit kevésbé tart valószínűleg, azt a verziót sokkal inkább, hogy a madárpók megszökött a terráriumból, ami nem volt kellően bezárva.

Még több “betolakodó” a magyar kertekben: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top