Otthon

Fukszia, a magyar balkonkirály – nem is hinnéd milyen sokféle létezik

Az egyik legszínpompásabb balkonnövényünk a fukszia, ami elképesztően sokféle változatban létezik. Mutatunk pár gyönyörűt!

A fukszia a nevét Leonhardt Fuchsról, a botanikus orvosról kapta, aki 1501-1566 élt. Magyarul csüngőkének és Krisztus vércseppjének is nevezik.
Szaporítása egyszerű, csak egy 15 centis hajtást kell levágnunk, az alsó leveleit lecsípni, majd homokos tőzegtalajjal töltött cserépbe ültetni. Egy hónap alatt meggyökeresedik és a nyár elejére már virágokat is hoz.

Végre egy növény, ami örül az árnyéknak (Fotó: Pixabay)

Végre egy növény, ami örül az árnyéknak (Fotó: Pixabay)

Eredetileg Dél-Amerika nyugati partvidékéről származnak, nem télállóak, ezért teleltetést igényelnek. Árnyékos balkonok, ablakok díszítésére a legalkalmasabbak, mivel a tűző napot nem kedvelik. Nyáron folyamatosan öntözni kell, és nem árt a föld tápanyag utánpótlásáról is gondoskodni. Májustól egészen az első fagyokig ontják a virágokat.

Felül pink, alul lila, talán a legnépszerűbb fukszia változat. Nem véletlenül!

Cuki kiskutyával minden sokkal szebb, még ez a hatalmas fuksziabokor is a háttérben. Nem csak nekünk tetszik, de a labrador is teljesen odavan érte, nem igaz?!

Ebből a ritka halvány rózsaszín fuksziából egyszerűen nem lehet túl sok a balkonon. Más virágokkal is nagyon jól mutat, bátran tegyük akár muskátlival, akár petúniával egy ládába.

Sajnos ez a fukszia gyönyörűség elég ritkán kapható, de Japánban hatalmas a népszerűsége.

A világoslila és sötét lila fukszia is igazi dísze lehet egy erkélynek, de ha csak pár tő van belőle, akkor se szomorkodjunk, igazán különlegessé teszi így is például a fehéret.

Virágot a balkonra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top