Otthon

5 strapabíró növény a teraszodra, amit nem lehet kinyírni

Sokasodnak a virágok a teraszokon, úgyhogy mutatunk olyan növényeket, melyeket kezdő kertészként is nyugodt szívvel vásárolhatsz.

A kijárási korlátozások alatt rengetegen ébredtek rá, hogy a talpalatnyi erkélyen is közelebb hozza a természetet a sok növény. Kezdő hobbikertészként azonban nem mindegy, milyen növényeket, virágokat vásárolunk, ha nem akarjuk, hogy egy hét alatt kókadtan, kiszáradva a szemetesben végezzék. Ezért mutatunk öt olyan virágot, amit könnyű gondozni, és jó eséllyel túlélik azt is, ha néha elfelejtjük meglocsolni őket.

Nebáncsvirág

A neve ugyan pont azt sugallja, hogy kényes növény, de épp az ellenkezője igaz: strapabíró virág, amit kemény fából faragtak. Annyira igénytelen, hogy árnyékban és a tűző napon is jól tudja érezni magát. Ha árnyékos helyet választunk neki, akkor kétnaponta kell locsolni, ha napra, akkor pedig akár minden este, a lényeg számára az, hogy a földje nedves legyen, de azért ne áztassuk el.

Fukszia

A fukszia a keleti és az északi erkélyeken is remekül elvan, bírja az árnyékot és nem annyira szereti a tűző napot, mert könnyen kiéghet tőle. Annyiban macerásabb, mint a nebáncsvirág, hogy szüksége van tápoldatozásra, és az elszáradt szirmokat le kell csipkedni róla ahhoz, hogy újabb és újabb hajtásokat hozzon. Tartsuk nedvesen a földjét, de ne álljon folyton térdig vízben.

Mutatunk strapabíró növényeket a teraszodra

A fukszia strapabíró növény, ami jól bírja a teraszon (Kép: Pixabay)

Csüngő verbéna

A kerti verbénákkal nem foghatunk mellé, erkélyre kifejezetten a csüngő verbénát ajánljuk közülük, mert csodásan néz ki lelógó balkonládákban. Mivel sok színben kapható, így igazán dekoratívvá teheti az erkélyt. Nagy fényigényű, nyugodtan lehet déli fekvésű erkélyeken, tűző napon tartani, és akkor locsolni, amikor kiszárad a földje.

Tengerparti fülesternye

Gyorsan nő, és olyan dús fürtökben hozza a kis virágait (változatai: fehér lila, rózsaszín, igazi csajos növény), hogy garantált sikerélményt nyújt a kezdő kertészeknek. Ráadásul még az illata is olyan, mintha mézzel locsoltad volna fel az erkélyt. Egyszerű növény, nem igényel sok törődést, jól bírja a napot és a szárazságot, tulajdonképpen csak akkor szúrhatjuk el az életét, ha túlöntözzük.

Nyári viola

Nem véletlenül olyan népszerű növény a nyári viola, egyrészt gyönyörű virágokat hoz, másrészt pedig nem ördöngösség életben tartani. Szereti, ha sokat süti a nap, és alig kell locsolni: két-háromnaponta, de nem tocsogósra. Fontos azonban, hogy vízáteresztő talajba ültessük, hogy ne rohadjanak el a pangó víztől a gyökerei.

via

Nézd, hogyan nyílnak ki ezek a gyönyörű virágok, fantasztikus videó:

Ha inkább a lakásba szeretnél növényeket, arra is van ötletünk:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top