nlc.hu
Otthon
Ősz a kertben: ezeket a teendőket ne feledd!

Ősz a kertben: ezeket a teendőket ne feledd!

Mik azok a feladatok, miket feltétlen meg kell oldani a kertben még most, szeptemberben? Segítünk!

Ültessünk!

Az ősz a legjobb időszak az ültetésre. “A hűvösebb, csapadékban gazdagabb kora őszi időszak ideális facsemeték vagy cserjék ültetésére, átültetésére. Ugyanis a tél beállta előtt még valamelyest „belakják” gyökereikkel az új helyüket, télen pedig megpihennek, és tettre készen kezdenek bele a tavaszba. Fontos! Bármilyen esős is az idő, az ültetés után egészen a fagyokig minden nap alaposan öntözzük be a csemetéket!” – javasolja McMenemy Márk.

Ősz a kertben

Van még mit tenni a kertben ősszel is. Fotó: getty

Ha jövőre szeretnénk fokhagymát

Ősszel olyan zöldséget vessünk, mint a hónapos retek, a spenót, sóska, répa, a rukkola,  amik még a tél beállta előtt leteremnek. Ha jövőre szeretnénk fokhagymát, azt is most kell elültetni!

Őszi lemosó permetezés

Ha nem szeretnénk, hogy a kártevők átteleljenek a kertünkben, akkor nem tudjuk elkerülni a permetezést. “Szerencsére elég ha egy jó lemosó permetezést alkalmazunk, ehhez pedig csak egy réz- és/vagy kénalapú, biólógiai szert kell használnunk” – mondja Márk.

(Forrás: kert.tv)

Még több növény és kert az nlc.-n:

(Nyitó kép: getty)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top