Otthon

Egy fotón 232 állat, amiket a macskák öltek meg tavaly

A díjnyertes képet Jak Wonderly, kaliforniai fotós készítette egy helyi állatkórházzal együttműködve.

A kaliforniai Jak Wonderly a San Rafael-i WildCare állatkórházzal dolgozott össze, hogy elkészíthesse azt a fotósorozatot, ami a házi macskák által egy év alatt okozott pusztítást igyekszik dokumentálni. A képsorozat olyan jól sikerült, hogy egyik darabját végül a 2020-as BigPicture természetfotós verseny Ember/Természet kategóriájának győztesévé választották.

A leírás szerint a fotó 232 olyan állat szerepel, amelyeket tavaly házi macskák öltek meg. Mint kiderült, a San Rafael-i kórházba 2019-ben ennél valamivel több, összesen 321, macskák által megsebesített jószágot vittek be, csakhogy közülük 89 maradt életben a támadás után is.

A képet – és a sorozat történetét – bemutató National Geographic elismeri, hogy a fotó rendkívül hatásos, ennek ellenére úgy vélik, a tetemek számát nagyjából tízmillióval kellene felszorozni ahhoz, hogy legalább megközelítőleg képet kaphassunk arról, mennyi állatot pusztítanak el a macskák egy év alatt.

A macskáknak egyébként eddig 63 gerinces állatfaj kipusztulását tulajdonítják; többségében főleg madárfajokat tüntettek el a természetből a macskák, akiknek a karantén is megváltoztatta a viselkedését – írja a Qubit

Olvass még többet a macskákról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top