nlc.hu
Otthon

Nem jár a reptéri busz, mégis lehet rá jegyet venni

Még mindig árulja a jegyeket a nem közlekedő reptéri buszra a BKK

Sőt, a 100E reptéri járat mellett a szintén április óta nem közlekedő hajókra is lehet jegyet venni. A Közlekedő Tömeg feljelentést tett.
100E reptéri járat

Mint arról beszámoltunk, a koronavírus-járvány miatt áprilisban leállt a 100E reptéri busz közlekedése, azonban a járatra – a BKK szerint egy technikai probléma miatt – továbbra is lehetett jegyet vásárolni.

És sokan vettek is, több mint 14 millió forint értékben vásároltak jegyet az utasok egy olyan buszra, ami nem is jár. A hibára a Közlekedő Tömeg hívta fel a figyelmet, ami után a BKK közölte, hogy a jegyek visszaválthatók, és megteszi a szükséges intézkedéseket, hogy ne lehessen fölöslegesen jegyet venni.

Azóta eltelt több mint egy hét, de a Közlekedő Tömeg szerint a BKK továbbra is sarcolja az utasokat, vagyis még mindig lehet jegyet venni a nem közlekedő reptéri járatra. Sőt, a 750 forintos hajójegyeket is árulják, pedig április óta a hajók sem közlekednek.

A Közlekedő Tömeg azt várja, hogy a BKK állítsa le az érintett járatokra a jegyértékesítést, vállalja a felelősséget, és számoljon be arról, milyen döntéseket hoztak a probléma megoldására. Az egyesület emellett a személyes felelősségek tisztázása érdekében feljelentést tett ismeretlen tettes ellen üzletszerűen, jelentős értékre elkövetett csalás bűntette miatt.

(Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor)

További hírek a fővárosi közösségi közlekedésről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top