nlc.hu
Otthon

Jegyeladás a nem közlekedő 100E járatra

BKK: visszaváltható a fel nem használt repülőtéri vonaljegy

Április óta nem közlekedik a BKK repülőtéri járata, a 100E, de erre semmi sem figyelmeztet, és jegyet is lehet váltani rá. Több mint 14 milliót fizettek eddig az utasok a nem közlekedő járatért, de a jegyek visszaválthatók.
100E reptéri járat

Visszaválthatóak a jelenleg nem közlekedő 100E repülőtéri járatra megváltott, fel nem használt buszjegyek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK azt írta, a koronavírus-járvány miatt áprilisában leállt a 100E reptéri busz közlekedése, azonban a járatra egy technikai probléma miatt továbbra is lehet jegyet vásárolni. A hibára a Közlekedő Tömeg Egyesület hívta fel a figyelmet – tették hozzá, elnézést kérve az utasoktól.

A Közlekedő Tömeg azt írja a Facebookján, hogy közérdekű adatigénylésük után az alábbiak derültek ki:

  • 15 358 darab repülőtéri vonaljegyet adtak el jegyautomatákon keresztül, további 538 darabot pedig a mobiljegy alkalmazáson keresztül április 1. és szeptember 6. között.
  • A 900 forintos árral felszorozva kiderül, hogy több mint 14 millió forintot fizettek az utasok a BKK-nak egy olyan járatért, ami nem közlekedik.
  • Ezeknek a jegyeknek töredékét, pár száz darabot váltottak csak vissza a pórul járt utasok.

 

A BKK mostani közleménye szerint a megvásárolt repülőtéri vonaljegy visszaváltható vagy akár a későbbiekben felhasználható. A fel nem használt jegy teljes vételárát visszatérítik a BKK bármelyik ügyfélközpontjában, kezelési költség nélkül.

A mobilapplikációban vásárolt, fel nem használt repülőtéri vonaljegyet is vissza lehet váltani, ilyenkor jóváírják az összeget az ügyfél egyenlegén, az később felhasználható egy másik jegy vásárlására.

(MTI/nlc)

(Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor)

Pénzszerzés nem létező dolgokkal:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top