Otthon

Szívszaggató posztban keres albérletet a házaspár az autista kisfiukkal

Ha Magyarországon ma kutyával, macskával vagy gyerekkel keres valaki albérletet, lehetőleg megfizethető áron, az már majdnem a Mission: Impossible kategória. Annánál és Dávidnál ez mind együtt van, sőt akadnak egyéb nehezítő tényezők is. Szívszaggató posztot írtak arról, miért olyan nehéz új lakhelyet találniuk.

Annának és Dávidnak van egy kisfia, a 9 éves André, és az ő öccse, a 7 éves Brúnó. Emellett a családhoz tartozik még Logan, a mentett 12 éves kutya, és Kacor király, a macska is fajtársa, Cicike, a démonvadász társaságában. Ők most épp új albérletet – lehetőleg egy kertkapcsolatos házat/lakást – keresnek valahol Pest északi részén, ami azért fontos, mert André autista, és a család szeretné, ha közel maradna ahhoz az óbudai iskolához, ahol jelenleg foglalkoznak vele. Erről Annamária a Facebookra töltött fel egy szívszaggató posztot, amit mindenképp érdemes elolvasnod: akkor is, ha netán van lehetőséged segíteni, és akkor is, ha csak szeretnéd megtudni, milyen az élet ebben a nem mindennapi családban egy autista gyerekkel.

Kedves Emberiség! 🏡 Kiadó házat keresünk, extrém paraméterekkel, ezért segítségre van szükségünk. Nem mindennapi...

Közzétette: Annamaria Nagy-Ujj – 2020. október 20., kedd

André nagy és egyre nagyobb. André szereti tableten nézni a 2-3 éveseknek való gyerekdalokat, videókat, a tetves Teletubbie-t. André számára hihetetlen adrenalinlöket, amikor eltűnik Pó rollere. Az is, amikor megtalálják. Ezt André több szólamú üvöltéssel és sikolyokkal, valamit a bútorokra mért brutális ütésekkel fejezi ki. André korán kel. André nem fárad el. André nem tudja, hogy ő már nem másfél éves, és a fájdalmat sem érti. Sem azt, amit érez, sem azt, amit okoz. André rendkívül kötődő és nagyon cuki, nagy golyó csibe feje van. Nagyon fáj, amikor megcsapkodja az embert örömében, vagy mert nem értjük, amit szeretne. Ő tudja, hogy valami nem smakkol vele. Kicsit depressziós.

Annáék egy olyan új otthont szeretnének találni, ahol a lehető legtávolabb van a legközelebbi szomszéd, ugyanis az a tapasztalatuk, hogy az emberek nem igazán szeretik a hangos Andrét, sem az őt kísérő felnőttet, és időnként még az is előfordult, hogy a buszvezető leszállítja őket a járatról, mert nem bírja a kisfiú hangerejét. Annáék különleges igényeihez nem egyszerű a hagyományos úton albérletet találni, de talán ismersz valakit, aki segíthet egy nagy kihívások között is helytálló, szeretettel teli családnak. Ha véletlenül így van, a posztban megtalálhatod az elérhetőségeiket.

További cikkeink autizmus témakörben:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top