Otthon

Lázasan, másfél óráig állnak az utcán a koronavírustesztre várva

Fotót is mellékelt a 444 olvasója, van, aki 40 fokos lázzal áll sorban.
Koronavírus, maszkviselés

A járdán, a hidegben állnak sorba a koronavírus-tesztre váró betegek a Dévai utcai szűrőállomás előtt – írja a 444. A lap olvasója szerint „lázas betegek(!) félhullán állnak 100 méteres sorban, hogy leteszteljék őket. Teszik ezt azért mert a mentők egyszerűen oda küldik őket, nem tudnak kimenni házhoz. Rossz állapotban lévő betegek várakoznak a hidegben. Döbbenetes.” A levélíró fotót is mellékelt, amelyen látható, hogy több tucat beteg áll az utcán, ahogy tudják, betartják a msáfél métert, de a járókelőktől nem feltétlenül sikerül biztonságos távolságban maradniuk. Az olvasó maga is másfél órát állt sorban az utcán.

A hírportál olvasójánál hétfőn jelentkeztek a koronavírus tünetei, nála pedig csütörtökön jelentkeztek a mentősök, hogy menjen a szűrőállomásra, ha éppen nem lázas. „Jól nem vagyok de ahhoz képest amilyen állapotban ott emberek sorakoztak, hát összetehetem a kezem – mesélte. – Volt, aki 40 fokos lázzal, zombiként várta végig a kurva hosszú sort. Másfél órát álltunk a hidegben, néha kijött egy ember az utcára begyűjteni a taj-kártyákat.” Kiderült: sokakat egy hete kínozzák a tünetek, mégis aznapra hívták őket. Az egészségügyi személyzet egyébként segítőkész és kedves volt.

A kiemelt kép illusztráció, fotó: MTI/Balogh Zoltán

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top