nlc.hu
Otthon
Sajátos megoldással akart kibújni a korlátozás alól egy „kutyasétáltató”, de lebukott

Sajátos megoldással akart kibújni a korlátozás alól egy „kutyasétáltató”, de lebukott

A rendőrök nem értékelték a tagadhatatlanul kreatív próbálkozást.

Ahogy Magyarországon is újabb járványügyi korlátozásokat vezetnek be a koronavírus második hulláma miatt, Csehországban is kijárási tilalom van érvényben. Itthon szerdán nulla órától lépnek életbe az új rendelkezések, amelyek értelmében például este nyolc és hajnali öt óra között kijárási tilalom lesz, ami azt jelenti, hogy elvileg kutyát sétáltatni sem lehet majd kimenni az utcára. Ez komoly szigorítás lehet a tavaszi első hullámhoz képest, amikor egészségügyi céllal bárki elhagyhatta az otthonát. 

Bár nem ismerjük a pontos cseh helyzetet, gyanítjuk, hogy Csehországban a kutyasétáltatás még a megengedett tevékenységek közé tartozik. Erre abból következtetünk, hogy az UPI.com beszámolója szerint nemrég Ceske Budejovicében a rendőrök megállítottak egy férfit, aki az este 9 órás kijárási tilalom ellenére az utcán sétált. 

Ahogy a videón is látható, a rendőrök megkérdezik a férfit, hogy mit csinál, aki azt állítja, hogy a kutyáját jött le sétáltatni. 

A jószágról azonban első ránézésre kiderült, hogy egy plüsskutyáról van szó, amelyet, mintha egy csővázas hátizsákra erősített volna a „gazdi”. 

A férfi egyébként később azt mondta, hogy a sétája művészi performansz, vagy ha úgy tetszik, művészi vicc volt. 

A rendőrök annyira azért nem voltak elragadtatva a tréfától és a férfit figyelmeztetésben részesítették. 

További híreink a koronavírus járvánnyal kapcsolatban: 

Furcsa kutyát sétáltatva próbálta meg kicselezni kijárási korlátozást egy férfi

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top