Család

Müller Cecília: teljes készültség az egészségügyben

A koronavírus-fertőzötteket 77 intézmény fogadja.

Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta: továbbra is szigorúan ellenőrzik a maszkok megfelelő viselését és a nyitvatartást a vendéglátóhelyeken – írja az atv.hu.

Müller Cecília országos tisztifőorvos hozzátette, a koronavírus-fertőzötteket 77 intézményében látják el, a fertőzött gyerekek számára külön intézményeket tartanak fenn. 

A fertőzések növekvő száma miatt egészségügyi kapacitásnövelő intézkedéseket fogadtak el, ennek értelmében felfüggesztik a halasztható műtéteket, de bővítik az ellátásba bevont kórházak és a kórházi ágyak számát is. A járványhelyzet miatt az operatív törzs kétnaponta reggel hatkor ülésezik a miniszterelnök részvételével. 

Több mint 5000 új koronavírus-fertőzött egy nap alatt

Képünk illusztráció

Drámaian nő a fertőzöttek száma

Müller Cecília beszámolt az új fertőzöttekről is, eszerint 5162 magyarnál mutatták ki a koronavírust, amivel az azonosított magyar fertőzöttek száma már a 115 ezret közelíti. Az elhunytak száma – 55 új halálesettel – 2493-ra ugrott. Lélegeztetőgépre jelenleg 415 betegnek van szüksége, ami a tisztifőorvos szerint rendkívül megterheli az egészségügyi rendszert. Az ellátás biztosítása érdekében Kásler Miklós miniszter elrendelte, hogy mindegyik aktív egészségügyi intézmény részt vesz a koronás betegek ellátásában – a keddi naptól kezdve. 

Az operatív törzs 86 óvodában és 11 iskolábanr endelt el rendkívüli szünetet, míg 134 iskolai osztályt és 17 teljes iskolát digitális oktatásra állítottak át. 

További cikkeink a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top