nlc.hu
Otthon
Miskolcon idén is lesz adventi villamos

A járványhelyzet ellenére sem maradnak adventi villamos nélkül a miskolciak

Miskolcon az adventi villamos nagy népszerűségnek örvend, de a járványhelyzet miatt a városvezetés nem volt biztos abban, idén kiguruljon-e a remizből az ünnepi jármű. Megszavaztatták a miskolciakat, és elsöprő többséggel nyertek az igenek.

2020 már rengeteg dolgot vett el tőlünk, de mindent azért mégsem vehet el. Legalábbis ezt gondolták a miskolciak, amikor Miskolc Város Polgármesteri Hivatala megszavaztatta őket arról, idén közlekedjen-e a város legendás mézeskalácsházikó-villamosa. A válasz elég egyértelmű volt: az emberek 76,2 százaléka gondolta úgy, hogy idén is közlekedjen az adventi járműírja a Sokszínű Vidék.

A mézeskalácsház belsejű adventi villamos Miskolcon (fotó: MTI/Vajda János)

A mézeskalácsház belsejű adventi villamos Miskolcon (Fotó: MTI / Vajda János)

A városháza bejelentése szerint amennyiben a későbbi járványügyi intézkedések lehetővé teszik, a villamos november 29-én indulhat útnak Miskolc utcáin, és január 6-ig, vízkeresztig közlekedhet. A járművön szigorú járványügyi szabályok lesznek érvényesek.

További adventi híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top