nlc.hu
Otthon

Csaknem 20 százalékkal több a csomag, mint egyébként és az ünnep még csak most jön

A csomagszállítók még bírják a rohamot, de lehetnek fennakadások

A koronavírus miatt egyre több az online vásárlás és az ünnep még csak most jön.

Egyszerre kell megbirkóznia a csomagszállító cégeknek az ünnepi szezonnal és az online vásárlások koronavírus-járvány miatti növekedése révén amúgy is egyre nagyobb forgalommal – írja az MTI.

A Magyar Posta adatai szerint áprilisban 30 százalékkal több csomagot kézbesítettek a tervezettnél. Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője úgy fogalmazott, előrejelzésük szerint az év egészében csaknem 20 százalékkal lehet több a csomag, mint tavaly volt, a mennyiséget azonban jelentősen befolyásolhatják a korlátozó intézkedések.

A csomagszállítással foglalkozó GLS Hungary ügyvezetője, Farkas Gergely szerint a csomagpiac gyorsabban nő, mint a korábbi években. Tavasszal minden csomagszállító cég kiugró forgalmat tapasztalt, ám a korlátozások feloldását követően a növekedés mértéke csökkent. Mivel most nincsenek boltbezárások, a növekedés üteme elmarad a tavaszitól.

Egy boltzár beteheti az ajtót a karácsonyi csomagküldésnek

A futárcégek egyelőre bírják a rohamot, de egy boltzár komoly gondokat okozhatna karácsony előtt (Fotó: Getty Images)

Ugyanakkor kijelentette, az ünnepek előtti időszak sikere nagyban függ attól is, milyen óvintézkedésekre lehet számítani. Amennyiben néhány más európai országhoz hasonlóan Magyarországon is be kell zárniuk a boltoknak, úgy várható, hogy a csomagszám-növekedés robbanásszerű lesz, túlterheli az összes csomagszállítást végző céget, csúszásokat okozva a kézbesítésben – mondta.

A UPS csomagszállító cég szerint a kiszállítások szervezésével törekszenek arra, hogy a megnövekedő csomagforgalom idején is biztosítani tudják a megszokott szolgáltatási színvonalat. A cég és nagyobb ügyfelei olyan stratégiákat dolgoztak ki, amelyek révén a csomagküldési igényeket és a szállítási kapacitásokat a csúcspontok és a kevésbé terhelt időszakok között egyenletesen tudják megosztani.

További cikkeink a karácsonyi készülődéssel kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top