nlc.hu
Otthon

Szakértők egy esetleges harmadik hullámra figyelmeztetnek az ünnepek előtt

A harmadik hullámot mi magunk okozhatjuk az ünnepek alatt

Olaj lehet a tűzre a karácsonyi családi összejövetel.

Fertőző betegségekkel és járványok modellezésével foglalkozó szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a karácsonyi, ünnepi időszak súlyosbíthatja a koronavírus-járványt, ha az emberek nagy, családi összejöveteleket tartanak – írja az Infostart.

A lap Graham Medley-t, a London School of Hygiene and Tropical Medicine fertőző betegségek modellezésével foglalkozó professzorát idézi, aki szerint ha sokan vállalnak akár csak egy kis rizikót is, annak végeredménye az lehet, hogy januárban újabb lezárásokra lehet szükség a Covid-19 terjedése miatt. 

A harmadik hullámot hozhatja el a karácsony

Súlyosbíthatja a koronavírus-járványt, ha idén karácsonykor összejönnek a családok (Fotó: Getty Images)

Nagy-Britanniában nemrég enyhítettek a szigorításokon, amelyek értelmében most három háztartás tagjai összejárhatnak majd. Magyarországon december 10. környékére ígérték az ünnepi időszakra vonatkozó rendelkezések ismertetését. 

Az Infostart cikke szerint a kutatók nem tartják jó ötletnek, hogy télen nagyobb csoportokban hosszú időt töltsenek beltérben az emberek. A szakértők szerint ezzel olajat öntünk a tűzre, ami nagy számú új fertőzéshez, sőt egy esetleges harmadik hullámhoz is vezethet. 

További cikkeink a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top