nlc.hu
Otthon

Az ország legdrágább és legolcsóbb utcái

Ezek az ország legdrágább és legolcsóbb utcái

Több mint nyolcvanszoros különbség az ingatlanárakban.

Továbbra is masszív fölényben voltak 2019-ben a fővárosi V. kerület lakásai az eladási négyzetméterárak alapján felállított tavalyi országos ranglistán – derül ki az ingatlan.com összeállításából. Tavaly a budapesti Vörösmarty tér volt a legdrágább az országban: az ottani lakások négyzetméterára meghaladta 1,6 millió forintot. A fővárosban a tízes toplistán az V. kerületi utcák mellett a budai hegyvidéki kerületek is delegáltak szereplőket a ranglistára.

Vörösmarty tér

A listavezető Vörösmarty tér (Fotó: MTVA / Bizományosi: Róka László)

A dobogósok

A Budai Várban található Úri utca szerezte meg a 2. helyet, a 3. pedig a II. kerületben lévő Eszter utca, előbbi majdnem 1,5 milliós, utóbbi közel 1,4 milliós négyzetméterárral zárta a múlt évet. 

 

Pest megyében Budaörs a favorit: a település Árok utcája mellett a Puskás Tivadar utca és a Domb utca szerepel az első háromban, négyzetméterenként 862 ezer-819 ezer forintos árcímkével. Budapest agglomerációjában még Dunakeszi, Pomáz, Budakalász és Diósd különböző utcái kaptak helyet a legdrágábbak mezőnyében.

Balatoni favoritok

Budapesten kívül a Balaton környéke vitte a pálmát, az első helyen Balatonakarattya áll, az ottani lakóingatlanokért 861 ezer forintot kértek négyzetméterenként. Majd Tihany következik 834 ezer forinttal, 3. helyen pedig a siófoki Beszédes József sétány, itt 827 ezer forintért kelt el az ingatlanok négyzetmétere. A vidéki top tízben Zamárdi, Balatonlelle és Balatonfüred is helyet kapott.

Tihany

Tihany az ezüstérmes a Budapesten kívüli kategóriában (Fotó: MTI / Mohai Balázs

A másik véglet 

A legolcsóbb 5 település 2019-ben pedig Szemely, Igar, Tarnazsadány, Bihartorda, Mezősas volt – itt 20 és 21 ezer forintért adtak egy négyzetmétert. A legdrágább és legolcsóbb területek ingatlanárai között így több mint nyolcvanszoros volt a különbség.

Ez is érdekelhet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top