nlc.hu
Otthon

Radiátor takarítása

Ezért ne felejtsd el kitakarítani a radiátort!

A legtöbben soha nem takarítják ki a radiátor belsejét, pedig rengeteg kosz és por gyűlik össze a lamellák között.
Radiátor

Még a legalaposabb takarítás után is maradnak olyan helyek a lakásban, ahol rengeteg kosz tud összegyűlni, és lehet, hogy eszünkbe sem jut, hogy kipucoljuk. Egy takarítási influenszer (hoppá, már ilyen is van!) látványos videóban mutatta meg, miért kellene a radiátorokat is rendszeresen kitakarítani.

A CleanwithAbbi nevű TikTok-felhasználó lemosta a radiátorát. Levette a tetejét és az oldalát, és mivel a belül lévő lamellák elérhetetlenek, bő vízzel átöblítette, alul pedig egy edényben fogta fel a vizet. A videó magáért beszél, koszos-poros fekete trutyi jött ki alul a radiátorból:

@cleanwithabbi

Omg so happy to finally get the radiator cover off look how dirty it was😭 ##fyp ##raditorclean ##cleaningtiktok ##cleaninghacks ##cleanwithabbi

♬ original sound - switchdisco

Ha úgy döntesz, kipróbálod ezt a módszert, azt tanácsolják, hogy kikapcsolt, azaz hideg állapotban legyen a radiátor. A kommentelők közül valaki viszont nem javasolta az átmosást, mert szerinte rozsdásodhat tőle a radiátor. Szerinte inkább hajszárítóval kell kifújni a lamellák között összegyűlt port és koszt.

(Metro)

Még több háztartási tipp az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top