nlc.hu
Otthon

Ember a talpán, aki ezt elfogyasztja

Az ananászos pizza maga a fine dining, ehhez a pizzához képest

Lenne akkora összeg, amiért megennél egy ilyet?

Az ananászos, vagyis jellemzően Hawaii-pizzaként emlegetett étel ugyancsak megosztja az embereket. A világ egyik fele hallani sem akar róla, míg mások nem értik, hogy mit nem lehet ezen nem szeretni. Ezt a két szekértábort azonban mostantól elfelejthetjük, megérkezett ugyanis az internet legújabb „kajaszörnye”.

Az iowai Fong’s Pizza nevű étterem egyik pihent munkatársa is ugyanis furcsa ötlettel állt elő, amikor ötvözte a pizzát és az amerikai gyerekek egyik kedvenc reggelijét, a Froot Loops nevű, gyümölcsös ízesítésű gabonapelyhet, pontosabban karikákat – írja az Unilad. Természetesen utóbbi terméknek kevés köze van a valódi gyümölcsökhöz, annál több a tömény cukorhoz és mindenféle színezékekhez, ez azonban nem gátolta meg a Fong’s fékezhetetelen agyvelejű munkatársát abban, hogy egy jobb sorsra érdemes pizzát megszórjon egy marék színes karikával, majd ezt az egész rémséget betolja a sütőbe.

Különleges hozzávalót tett a pizzára az étterem, az internet kiakadt

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Nem meglepő módon, a kommentelők jelentős hányada rendesen kiborult a gasztro-merénylettől. Egyikük azt írta: „visszavonok mindent, amit valaha az ananászos pizzáról mondtam, mert ez ellen a borzalom ellen együtt kell harcolnunk”.

Valaki más azt írta: „szeretem a Froot Loops müzlit, de pizzán? Soha!”

Ennek ellenére akadtak olyanok is, akiknek felpiszkálta a kíváncsiságát az új étel-kreáció, sőt, olyan is akadt, aki megírta, hogy ő bizony kipróbálta a Fong’s pizzáját és egyáltalán nem olyan rossz, mint ahogy gondolnánk.

A Today.com meg is kereste a pizzeria egyik alapítóját, Gwen Page-et, aki elárulta, hogy nem újdonságról van szó, a színes gabonakarikákkal megszórt pizzát ugyanis már öt vagy hat éve kínálják egy másik üzletükben.

A miértre vonatkozó kérdésre pedig az volt a válasz, hogy egyrészt szerettek volna a gyerekeknek kedvezni a bohókás ötlettel, másrészt, viszont az egész cég szellemiségére jellemző a “miért ne?” mentalitás, így nem állták útját a kollégának, aki anno előállt a müzlis pizza ötletével.

Még több pizza az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top