nlc.hu
Otthon

Egy eddig ismeretlen Caravaggio-festmény 50 évig lógott egy gyanútlan család lakásában

50 éven át lógott a család otthonában az eurómilliókat érő festmény

Már majdnem kalapács alá került, amikor kiderült róla, hogy egy eltűnt remekműről lehet szó.

Alaposan meglepődtek egy madridi család tagjai, amikor kiderült, hogy nem árverezhetik el a festményt, amelyet a XVII. századi José de Ribera alkotásának gondoltak, azonban a képről kiderült, hogy egy rég elveszett, eredeti Caravaggio-műről lehet szó – írja a 24.hu

A lap információi szerint az alább látható, több mint 400 éves festmény örökség formájában került a jelenlegi tulajdonosaihoz: három testvérről van szó, akiknek édesapja még 1970-ben vásárolta a képet, amelyről csak nemrég derült ki, hogy egyedülálló műkincsnek számít. 

A képet eredetileg 1500 eurós (körülbelül 544 ezer forint) kikiáltási áron kínálták árverésre, az aukció előtt azonban több szakértő is megvizsgálta a képet, ekkor derült ki, hogy egy elveszett Caravaggio-képről van szó. 

Egy milánói galéria vezetője, Giancarlo Ciaroni félmillió eurót ajánlott a képért, a tulajdonosok azonban elutasították a lehetőséget, mivel már két további ajánlattal is megkeresték őket: egyenként hárommillió eurót, azaz több mint egymilliárd forintot ajánlottak a páratlan remekműért. 

Évtizedekig lógott a falon az eredeti Caravaggio-kép a lakásban

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A festményt azonban az utolsó pillanatban visszavonták az árverésről, a spanyolországi kulturális minisztérium pedig kiviteli tilalmat rendelt el a képet illetően. 

A 24.hu információi szerint a festmény egy Massimo Massimi nevű arisztokrata megrendelésére készülhetett, egy másik teória szerint azonban Innocenzo Massimi bíboros vitte magával Madridba 1623-ban. 

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top