nlc.hu
Otthon

Videó:  A tudtán kívül árverezték el a házát

Tudtán kívül árverezték el a házát, az otthonáért küzd a 3 gyermekes édesanya

A nő három gyerekével most attól retteg, hogy az utcára kerülnek. Pedig mindig minden számlát rendesen fizettek.
árverezés, anya, család, kilakoltatás

A tudtán kívül árverezték el a házát, az otthonáért küzd a háromgyermekes édesanya, írja az RTL Klub.
Tímea a munkahelyéről ment haza, amikor leszólította egy férfi és azt mondta neki, hogy ez a ház az övé, mert megvette. A nő azt hitte, félreértés történt,de a férfi állította, hogy egy árverésen vette meg az ingatlant, majd költözésre szólította fel a családot. Tímeáék 2008-ban építették apósa telkére, amire hivatalos engedélyt is kaptak az akkori élettársával.

A nő azt mesélte az RTL Klubnak, hogy saját kezével segített építeni a házat. Később a párja elköltözött, és ő egyedül maradt a három gyerekkel, arra nem volt egy összegben pénze, hogy az utcafronti ingatlan telekmegosztását felvezessék az ingatlannyilvántartásba. A procedúrát ugyan elkezdte, de az utolsó hivatalos lépésre nem volt már pénze. Az új tulaj azt ajánlotta, hogy 25 millió forintért cserébe  Tímea visszavásárolhatja a saját házát. 

Az ügy érdekessége, hogy hivatalosan soha, senki nem szólította fel, vagy kötelezte a családot arra, hogy elhagyják a házukat. Azt sem tudják, hogy a Tímea apósa ellen indult végrehajtásnál beleszámították-e az árverési árba Tímeáék értékes ingatlanját. Az ügyüket ingyen vállaló ügyvédjelölt és az édesanya az igazságért harcol, miközben már nem csak a gimnazista lányának lenne szüksége lelki segítségre a lehetetlen helyzet miatt. 

Fotó: Pexels (A kép csak illusztráció)

(RTL Klub)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top