nlc.hu
Otthon

TakerOne Hattyú falfestménye Tihanyban

Visszafesti fehérre Tihany önkormányzata a falat, amelyre hattyút festett a híres street art művész

Nagyon szúrta valamiért a városvezetés szemét a fehér hattyú.

Visszafesti fehérre a tihanyi önkormányzat egy galéria falát, amelyre TakerOne nevű street art művész festett egy hattyút a napokban. Tihany főépítésze és a polgármester azért adott utasítást a fal fehérre való visszafestésére, mert településképi rendelet szabályozza, hogy az épületek hogy nézhetnek ki, még akkor is, ha teljesen privát területen található a fal, de látszik az utcáról. A hattyú egy galéria falán található, amelynek tulajdonosai nem kértek engedélyt az önkormányzattól.

Visszafesti fehérre Tihany önkormányzata a falat, amelyre hattyút festett a híres street art művész

Fehér Hattyú /TakerOne

“Egy direkt visszafogott dizájnt készítettem ide, hogy illeszkedjen a környezetébe, témájában a Balatonhoz kapcsolódik, és mindenkinek tetszett, aki ezen rövid idő alatt láthatta.

De mivel valahol egy papírra az van leírva, hogy egy fal az márpedig fehér, Tihany hattyú nélkül marad” – írta a művész, hozzátéve, hogy  nagyon antipatikus ez az “emberek vannak a falakért/épületekért” megközelítés, ennek a számára logikus ellenkezője helyett.

Egy komment tanúsága szerint eközben Sydneyben a városvezetés kifejezetten ösztönzi az utcaművészeteket, hogy a tűzfalakra/falakra festményeket készítenek.

A Telex megkereste a tihanyi polgármestert, aki azt válaszolta, épp szabadságon van, de a lap emailjét továbbította a főépítésznek, aki szerinte válaszolni fog a kérdésekre.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top