nlc.hu
Otthon

Napon álló autóban hagyta a 6 éves kislányt

Ezt mondta a rendőröknek az anya, aki a napon álló autóban hagyta a 6 éves kislányát Vácon

Kiskorú veszélyeztetésével gyanúsítják az anyát, aki a napon álló autóban hagyta a 6 éves kislányát.
Napon álló autó

Mi is beszámoltunk arról a nagy felháborodást kiváltott esetről, hogy a közelmúltban egy kislányt az anyja és nagymamája bezárta a napon álló autóba egy váci hipermarket parkolójában. A nagy melegben a kocsi pillanatok alatt felforrósodott, a kislány sírt és dörömbölt. Egy nő észrevette, de segíteni nem tudott, ezért be akarta mondatni a hipermarketben a rendszámot, de addigra az anya visszaért a kocsihoz.

Az ügyben senki nem tett bejelentést vagy feljelentést, ám a rendőrség egy állampolgári videófelvétel alapján tudomást szerzett az esetről. Azonosították a kocsi tulajdonosát, egy 41 éves asszonyt, akit kiskorú veszélyeztetése bűntettével gyanúsítottak meg – írja a Police.hu.

A rendőrség szerint június 11-én az autó egy árnyék nélküli, napsütötte parkolóhelyen állt, amikor a kinti hőmérséklet legalább 25,5 fok volt.

Az asszony a kihallgatásán elismerte, valóban egyedül hagyta gyermekét. Elmondása szerint előzőleg összevitatkoztak, lánya duzzogott, és nem akart vele menni egy üzletbe. Erre adott neki egy fél literes ásványvizet, rázárta a kocsit és otthagyta. Szerinte 5-10 percnél többet nem töltött tőle távol. A nő belátta, hogy hiba volt ezt tennie, de szerinte bűncselekményt nem követett el tettével.

A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 41 éves nővel szemben kiskorú veszélyeztetése bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Istockphoto)

Ne hagyd a gyereket a forró kocsiban!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top