nlc.hu
Otthon

Macskák viselkedése a home office-ban

Kutatás: a macskákat kiakasztotta a home office

Megbolondultak a cicák, amiért otthon maradtak a szolgák és a területükön tevékenykedtek.

Nem reprezentatív és kissé pontatlan felmérés, hiszen az embereket kérdezték meg, nem a cicákat, de annyi azért kiderült: nagyjából a felük megbolondult, amiért a gazdák (pontosabban a szolgák – akinek van macskája, az érti) otthon maradtak és ezzel belezavartak az életükbe. Az ausztrál James Cook Egyetem kutatói 400 macskás embert kérdeztek meg; a felük egyértelműen állította, hogy az állatok szó szerint „kiakadtak”, amiért a kétlábúak hirtelen otthon maradtak a karantén miatt.

Jessica Oliva pszichológus, a kutatás egyik vezetője szerint a macskák úgy élték meg mindezt, hogy az emberek behatolnak a gondosan körbekerített területükre. Eközben megkérdezték a kutyásokat is: minden megkérdezett arról számolt be, hogy állataik boldogak voltak a hirtelen rájuk szakadt társaságtól. Ez persze nem meglepő, annyira, hogy az állatorvosok már rég figyelmeztették a gazdikat, hogy a kutyákra szeparációs szorongás vár majd, ha lecsengett a koronavírus.

Macska

Fotó: Neményi Márton

További tanulság, hogy a kutyásokkal ellentétben a macskával való együttlét nem feltétlenül enyhítette a magányt, sőt, sokszor erősítette a karanténdepressziót: az emberek hiába vágytak a cicák társaságára, azok visszautasították a közeledésüket, hiszen éppen össze voltak zavarodva, hogy mit keresnek otthon.

Forrás: LADBible

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top