nlc.hu
Otthon

Legek és érdekességek az albérletpiacról

A 9 négyzetméteres garzontól az 1000 négyzetméteres kastélyig: legek és érdekességek az albérletpiacról

Hatalmas különbségek az országos albérletpiaci kínálatban. Nézzük, mik ezek:
lakás, ingatlan, albérlet

A felsőoktatási ponthatárok kihirdetésével csütörtökön elindult a főszezon az albérletpiacon, a tanévre készülő diákok egy része a következő napokban, hetekben keres magának bérelhető lakás országszerte. Az ingatlan.com pedig a szezonnyitás apropóján összegyűjtötte az albérletpiaci legeket a 18 ezer hirdetésből álló kínálatból.

A legolcsóbbak

  • Akad havi 20 ezer forintért Hajdú-Bihar megyei albérlet. Szintén a legolcsóbbak közé tartozik egy, kifejezetten egyetemista bérlőknek szánt dunaújvárosi lakás, 40 ezer forintért bérelhető minden hónapban.
  • A budapesti piacon a XV. kerületben található a legolcsóbb, 23 négyzetméteres albérlet, ezért havi 60 ezer forintot szeretne kapni a tulajdonos.
  • A Szentmihályi úton lévő 23 négyzetméteres ingatlanért 60 ezer forintot szeretne kapni a bérbeadó. A legkisebb lakást a Blaha Lujza térnél kínálják kiadásra havi 65 ezer forintért: egy szupermini garzonról van szó, mindössze 9 négyzetméteres. Nem csak a pesti, hanem a budai oldalon – mégpedig a II kerületben – is van hasonlóan pici garzon, amely 10 négyzetméteres, és havonta 85 ezer forint fejében lehet kibérelni

Az ország legdrágább kiadó ingatlanáért

  • Egy rózsadombi családi házért – 5,4 millió forint bérleti díj fejében lehet kivenni.
  • A másik véglet: Az ország legdrágább albérlete egy majdnem 1900 négyzetméteres telekkel rendelkező, összesen 760 négyzetméter alapterületű, 10 szobás rózsadombi családi ház. A tulajdonos havonta 15 ezer eurót, azaz mostani árfolyamon majdnem 5,4 millió forintot kér. Ha csak szobákra vetítjük a bérleti díjat, akkor is több mint félmillió forint lenne.
  • Az élmezőnyben szerepel még egy kiadó – egyben egyébként 2 milliárd forintért eladó – kastély is, amely a budapesti II. kerületben található: a tulajdonos 4 millióért adná ki havonta, cserébe 26 szoba van benne plusz két önálló lakás tartozik hozzá majdnem 5000 négyzetméteres telken.

Fotó: Pexels (a kép csak illusztráció)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top