nlc.hu
Otthon

Súlyos napallergia

Alig hagyhatja el a házat a napallergiás anyuka

Első szülése óta napallergiás a nő.

A 29 éves Susan Heaword hihetetlen allergiás a napfényre mióta 12 évvel ezelőtt világra hozta gyermekét. Susan az angliai Telfordból azt mondja, már a kukák kirakása, a száradó ruhák felakasztása során eltelt idő alatt is olyan hatással van rá a nap, hogy kínzó hólyagok lesznek az egész testén.

Alig hagyhatja el a házat a napallergiás anyuka

Alig hagyhatja el a házat a napallergiás anyuka. Illusztráció: Unsplash

A hólyagok ráadásul nagyon fájnak. „Olyan érzés, mintha egy pók mászna át a bőrömön, csiklandozna, majd hirtelen milliónyi tű fúródna a bőrömbe. A hólyagok aztán kifakadnak és nagy piros foltokká válnak. Szörnyű volt, amikor megláttam a havi időjárás-előrejelzést” – mondja az elkeseredett nő, aki még az ablak mellé sem ülhet le, mert azonnal megkapja a nap.

A külföldi utazás sem engedélyezett Susan számára, amióta diagnosztizálták, sehova sem ment nyaralni. A szinte csak otthon tartózkodó anyuka 50 faktoros naptejet használ időjárástól függetlenül, és antihisztamint szed a tünetek enyhítésére. Csakhogy kánikulában a tünetek elviselhetetlenné válnak. „Melegben is hosszú ujjú felsőt és nadrágot kell viselnem”.

Betegségére nincs gyógymód, az orvosok szerint örökre kerülnie kell a napfényt, amitől nemcsak ő, de az egész család szenved.

(via)

Fényvédelem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top