nlc.hu
Trend

Fényvédő, naptej teszt

„Eszméletlen a vízálló képessége, ez tényleg tökéletes strandolós készítmény!” – fényvédő újdonságokat teszteltünk

Kilenc fényvédő újdonságot teszteltünk, van köztük arcra és testre való, fújós és kenős, krémes és géles is.

Az UV sugárzás nem vicc, egy jó fényvédő igazi megváltás. Kár, hogy piszok nehéz megtalálni, melyik az, amit viselni is kényelmes és megfelelő fényvédelmet is nyújt. Ami nem hagy fehér réteget, és nem mossa le a víz sem pillanatok alatt. Ami nem folyik le arcunkról, nem színezi meg a ruhát, és amitől nem tapad ránk minden porszem. Ha ismerősek a kritériumok, tesztelésünk eredménye érdekes lehet a számodra is. Kilenc fényvédő újdonságot teszteltünk, több kategóriában, SPF 30-tól SPF 100-ig.

Eucerin Actinic Control napozó fluid MD SPF 100

Eucerin Actinic Control napozó fluid MD SPF 100

Eucerin Actinic Control napozó fluid MD SPF 100

A tesztelő bőrtípusa: száraz

Típus és fényvédelem: széles spektrumú, kémiai és fizikai szűrőket is tartalmazó fényvédő, SPF100

Első benyomás: Kiszerelése számomra kedvező, a lapos tubus a táskába is könnyen belefér, és a nyitása is praktikus. Maga a fényvédő egészen lágy állagú, fehér színű, és parfümmentes, ami számomra nagyon fontos, mert érzékeny rá a bőröm. Van egy kellemes, természetes illata, de ezt nem illatanyagoknak köszönheti, még illóolajok sincsenek benne, maguk az összetevők ilyet alkotnak.

Tapasztalat felvitelkor: Teljesen beissza a bőröm, napközben sem fénylik tőle, és egyáltalán nem zsíros tapintású, ami ebben a melegben különösen jó. Szépen eloszlatható, de érdemes masszírozgatni, alaposan eldolgozni, így a kezdeti fehér színe is szépen eltűnik, nálam nem hagyott fehér réteget.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Nem sminkelek, így azt nem tudom, alapozóval milyen, de önmagában nagyon kényelmes, most strandoláshoz, hosszabb kintléthez is ezt használom. Egyáltalán nem pirul meg a bőröm, nagyon jól védi és ez megnyugtató számomra. A sors keze, hogy kipróbálhattam, mert jelenleg pont ettől a márkától használok egy napozás utáni bőrápolót és együtt használva a kettőt hatványozottan jó érzés, szívből ajánlom, ha még nem próbáltátok.

Erőssége: Azt írják róla, aktinikus keratózis és a nem melanóma típusú bőrrák megelőzése érdekében is javasolt a használata, valamint az aktinikus keratózis terápia kiegészítő kezelése céljából fejlesztették ki, ami alapján úgy gondolom, bárki számára, akinek extrán érzékeny a bőre, megfelelő fényvédő lehet még a legdurvább nyári napokon is. Sok anyajegyem van, az arcomon is, és rosaceára hajlamos a bőröm, így különösen fontos, mint kenek rá, de ez a fényvédő valóban nem irritálta, és a szememet sem csípte, illetve a szemkörnyék bőrét sem irritálta.

Mire figyelj: Abszolút pozitívak a tapasztalataim.

Kiszerelés és ár: 80 ml, 7 990 Ft

Mossa 365 Napos Védelem Minősített Natúr Fényvédő Arcra SPF30

Mossa 365 Napos Védelem Minősített Natúr Fényvédő Arcra SPF30

Mossa 365 Napos Védelem Minősített Natúr Fényvédő Arcra SPF30

A tesztelő bőrtípusa: normál

Típus és fényvédelem: széles sprektrumú tisztán fizikai fényvédő, nude árnyalatban, SPF30

Első benyomás: Praktikus tubusos kiszerelésű, mutatós csomagolású. Krémesen lágy állagú, enyhén színezett fényvédő, könnyű, gyümölcsösen édeskés illattal.

Tapasztalat felvitelkor: Színezett fényvédőknél mindig félek tőle, hogy ha az elvi mennyiséget felviszem, túl sok lesz a színanyag, de ennél kellemesen csalódtam: a krém nemcsak szépen eloszlatható, de a szín is jól terül, nem túlzó. Pár percet érdemes várni míg beszívódik, utána szép, egészséges bőrfényt ad. 

Használatával kapcsolatos tapasztaltok: Világos, nehezen barnuló a bőröm, a színe szépen illeszkedett hozzá. Nem alapozószintű a fedése, de számomra ennyi pont tökéletes, hogy kicsit kiegyenlítse a bőrszínemet, csak a szemkörnyékre tettem picit korrektort és jól megvoltam egész nap vele. Ha többet, jobban sminkelnél, pár percet várj, míg megfelelően beszívódik. Nekem a hidratáló, ápoló hatása önmagában is elég volt, plusz hidratáló krémet nem igényelt a bőröm alá.

Erőssége: Tetszett, hogy a leírása szerint arra is figyeltek, a fényvédelmen felül a bőr számára hasznos összetevőket is tartalmazzon, így van benne Omega 7, E-, és A-vitaminok és SOD (szuperoxid-dizmutáz). A színezettség mértékét is jól eltalálták.

Mire figyelj: Városi használatra javaslom, egyrészt mert színezett, másrészt az SPF30 erre éppen tökéletes.

Kiszerelés és ár: 50 ml, 4 990 Ft

Mádara SPF50 Bőröregedésgátló Arckrém

Mádara SPF50 Bőröregedésgátló Arckrém

Mádara SPF50 Bőröregedésgátló Arckrém

A tesztelő bőrtípusa: száraz

Típus és fényvédelem: tiszta ásványi fényvédő széles spektrumú fényvédelemmel, árnyalat: nude, SPF50

Első benyomás: Karcsú, tubusos kiszerelésű, ránézésre professzionális kozmetikum hatását kelti. A csőrös vége nagyon praktikussá teszi használatát, szépen adagolható a készítmény. Illata enyhén citrusos, könnyed, krémes állagú.

Tapasztalat felvitelkor: Színe nagyon szépen illeszkedik a bőrömhöz, BB krémek szintjére bőven felér, szerintem plusz arcsminkre nincs is szükség még pluszban, esetleg egy kis korrektorra. Szemkörnyékre azért csak óvatosan vittem fel, de nem irritálta, semmi problémát nem okozott és nem is csípte a szememet.

Használatával kapcsolatos tapasztaltok: Mind fényvédőként, mind arckrémként nagyon elégedett voltam vele, száraz bőröm számára megadta azt az ápolást, amire szükségem van, az SPF 50-es fényvédelemnek köszönhetően pedig nem kellett aggódnom amiatt sem, hogy leégnék. Szépen beszívódott a bőrömbe, és csak egy kis fény és egyenletesebb bőrtónus maradt utána.

Erőssége: Számomra egy nagyon jó három az egyben termék nyárra, hidratáló krém, fényvédő, és alapozó helyett is megszerettem a használatát. 

Mire figyelj: Nem nagyon tudnék ilyet írni, talán csak az, arra figyeljünk, hogy fényvédőként is kellő mennyiséget vigyünk fel.

Kiszerelés és ár: 40 ml, 11 990 Ft

Altruist Dermatologist Face Fluid SPF50

Altruist Dermatologist Face Fluid SPF50

Altruist Dermatologist Face Fluid SPF50

A tesztelő bőrtípusa: kombinált

Típus és fényvédelem: Széles spektrumú, nyolcféle kémiai és fizikai szűrőt is tartalmazó fényvédő, SPF50

Első benyomás: Ránézésre abszolút unisex, ezt a szürke tubust igazán pasibarátra tervezték, ráadásul illatmentes. Ez alapban is pozitívuma, és az is, hogy egészen híg, fluid állaga van.

Tapasztalat felvitelkor: Könnyen, gyorsan eldolgozható a bőrön, nem hagy semmilyen fehér réteget. Kellemes érzés viselni, de nekem kicsit fénylett tőle a bőröm.

Használatával kapcsolatos tapasztaltok: Strandon az említett bőrfény nem zavaró egyáltalán, városban azonban igényelt egy kis mattító púdert. Száraz bőrűeknél valószínűleg ez nem jelentkezne. Hidratáló krém nélkül is elégnek éreztem. Esetében a smink megállt egy púder állagú, matt finisű alapozónál, a folyékony egyrészt biztosan sok lett volna fölé, másrészt nyári melegben nem is szeretem a túl erős sminkeket.

Erőssége: Tetszett benne, hogy többféle fényvédőt is tartalmaz, így garantált a széles spektrumú fényvédelem, és nagyon jó, hogy illatmentes. Bár fénylett, nem izzadtam le magamról és hosszabb kintlét esetén is tökéletesen védte a bőrömet a napsugárzástól.

Mire figyelj: Hétköznapra inkább normál és száraz bőrűeknek javaslom, strandoláshoz bárkinek.

Kiszerelés és ár: 50 ml, 4 900 Ft

Vichy Capital Soleil UV-Age Daily SPF50+

Vichy Capital Soleil UV-Age Daily SPF50+

Vichy Capital Soleil UV-Age Daily SPF50+

A tesztelő bőrtípusa: zsírosodásra hajlamos

Típus és fényvédelem: Széles spektrumú fizikai fényvédő, SPF50+

Első benyomás: Pumpás kiszerelésű, praktikus és kézre áll, mérete miatt pedig könnyen elfér minden táskában. Egészen híg állagú, fehér színű, enyhén illatosított, illata kellemes, egyáltalán nem zavaró és hamar el is illan.

Tapasztalat felvitelkor: Már csak állaga miatt is nagyon jól eldolgozható, szépen felszívódik, enyhe bőrfényt ad.

Használatával kapcsolatos tapasztaltok: Már a fél üveget biztosan elhasználtam belőle, és annak ellenére, hogy nem ad matt finist, mégis legszívesebben ezért nyúlok reggelente. Nekem négy pumpálásnyi mennyiség az egyszeri adag belőle, hidratáló krém felesleges alá, ugyanis van benne niacinamide, peptidek, hidratáló összetevők, így megfelelő ápolást ad önmagában is. Kényelmes viselet egész nap, nem csípi a szememet, nem irritálja a szemkörnyéket. Kevés korrektorral, egy kis púderrel szép nyári smink is készíthető fölé. 

Erőssége: Hidratáló krém és fényvédő egyben, könnyed állaggal, szuper összetevőkkel.  

Mire figyelj: Használat előtt fel kell alaposan rázni.

Kiszerelés és ár: 40 ml, 6 999 Ft

La Roche-Posay Anthelios Age Correct SPF50

La Roche-Posay Anthelios Age Correct SPF50

La Roche-Posay Anthelios Age Correct SPF50

A tesztelő bőrtípusa: normál, vízhiányos

Típus és fényvédelem: Széles spektrumú, kémiai szűrőkkel, SPF50

Első benyomás: Pumpás kiszerelésű, fehér, könnyed, krémes állagú a fényvédő. Enyhén illatosított.

Tapasztalat felvitelkor: Egy pumpálással éppen megfelelő mennyiséget kapunk, a fényvédő szépen eloszlatható, nem hagyott fehér réteget, és viszonylag gyorsan felszívódik. Ha sminkelni is szeretnénk, pár percet várjunk vele, utána a folyékony alapozót is el tudjuk dolgozni, nem fog potyogni a fényvédő.

Használatával kapcsolatos tapasztaltok: Nekem szép, természetes bőrfényt adott, nem volt ragacsos jellegű. Napsugárzástól megfelelően védte a bőrömet, strandolós napon is teszteltem, és hibátlan volt. Gyerekemre is többször rákentem, ettől nem ragadt a fejére a homozokó tartalma. Egészen jól vízálló, nem mossa le öt perc alatt a víz rólunk, bár strandoláskor minden alkalommal utánkenem magam, ha kijöttem a medencéből, ha kell, ha nem. Szerintem kell. 

Erőssége: Leírása alapján pigmentfoltok ellen védő és öregedésgátló összetevők is vannak benne.

Mire figyelj: Nem tudok ilyet mondani, nekem bevált ez a fényvédő, örülök, hogy kipróbálhattam.

Kiszerelés és ár: 50 ml, 8 899 Ft

Collistar Aktív Védelem Naptej-Spray SPF50

Collistar Aktív Védelem Naptej-Spray SPF50

Collistar Aktív Védelem Naptej-Spray SPF50

A tesztelő bőrtípusa: kombinált

Típus és fényvédelem: Széles spektrumú, kémiai fényvédőkkel, SPF50

Első benyomás: Tipikus naptej kinézete van, csak ez spray kiszerelésű, jól fel kell rázni használat előtt. A fényvédő színtelen, illetve afféle napolajszerűen áttetsző, parfümmentes.

Tapasztalat felvitelkor: A legnagyobb gondom az volt vele, hogy fogalmam sem volt, mennyi a szükséges mennyiség, de úgy tapasztaltam, ha simán a kellő távolságból magunkra fújjuk egyenletesen, nagyszerűen teszi a dolgát, véd a leégés ellen. Nálam bevált, csillagos ötös módon.

Használatával kapcsolatos tapasztaltok: Eszméletlen a vízálló képessége, ez tényleg tökéletes strandolós készítmény, mert mellette nem válunk borzasztóan ragadóssá sem. Sőt, többórás strandoláskor még a harmadik réteg után sem éreztem úgy, mint aki vattacukorban hempergett. Valamennyit biztos kopik a vízben, de szerintem tényleg kevesebbet mint egy átlag naptej – esti fürdésnél mondjuk kihívás is lemosni, de annyi baj legyen. Éppen ezért a fiamra is ezt kentem, ki sem lehet szedni a vízből, de ezt használva nem pirult le.

Erőssége: Hátunk közepét és más elérhetetlen helyeket tényleg kiválóan be tudunk vele fújni, elkenni sem kell, szép egyenletes réteget ad, nem folyik le.

Mire figyelj: A megfelelő távolságra figyeljünk, mikor fújjuk, és arra, hogy lehetőleg ne lélegezzük be (menjünk odébb, ha kenekedünk vele). Szabadtéren szerencsésebb a használata, mert a testünk mellett elsuhanó apró cseppecskék ha a padlóra jutnak, ott is képesek egyenletes réteget képezni.

Kiszerelés és ár: 150 ml, 11 679 Ft

Institut Esthederm Photo Reverse fényvédő a hiperpigmentált bőrre, mindennapokra

Institut Esthederm Photo Reverse fényvédő a hiperpigmentált bőrre, mindennapokra

Institut Esthederm Photo Reverse fényvédő a hiperpigmentált bőrre, mindennapokra

A tesztelő bőrtípusa: kombinált, vízhiányos

Típus és fényvédelem: Széles spektrumú, kémiai fényvédőkkel. A márka saját fényvédelemszint-meghatározó rendszerrel rendelkezik, az alapján „high protection”, leírása alapján erős napsütéskor az UVB-sugárzás 96%-át szűri ki, SPF faktor nincs feltüntetve. 

Első benyomás: Elegáns, letisztult csomagolású, tubusos kiszerelésű, arcra való naptej, tetszett, hogy illatmentes a formulája. Egészen lágy a krémes textúra.

Tapasztalat felvitelkor: Könnyű egyenletesen eloszlatni, viszonylag gyorsan beszívódik, szép matt-félmatt finist ad, fehér réteget egyáltalán nem hagy. 

Használatával kapcsolatos tapasztaltok: Érezhetően hidratálja is a bőrt, nekem külön hidratáló krém nélkül is megfelelő volt. Kényelmes érzés a bőrön, szememet sem csípte a készítmény, ám pár óra után egy kis mattító púderrel szükség volt, hogy kontrolláljam bőröm csillogását. Normál vagy száraz bőrűeknek emiatt kényelmesebb lehet. Folyékony alapozóval számomra sok lett volna, púderessel jól működött. 

Erőssége: Leírása alapján hiperpigmentált bőr számára is megfelelő védelmet nyújt, illetve úgy is hirdetik, mint azoknak szánt fényvédő, aki egyáltalán nem szeretnének barnulni – vagyis nekem. A tesztnapokon tényleg jó védelmet nyújtott, nem pirultam egy picit sem, őrzöm eredeti színemet.

Mire figyelj: Fényvédő képességét nálam bizonyította, mégis zavar, hogy SPF-érték nincs feltüntetve rajta, ezért strandolni nem ezt használtam. Hétköznapokra, rövidebb kintlétek idejére kentem fel.

Kiszerelés és ár: 50 ml, 19 900 Ft

Uriage BARIÉSUN Szárazpermet SPF50+

Uriage BARIÉSUN Szárazpermet SPF50+

Uriage BARIÉSUN Szárazpermet SPF50+

A tesztelő bőrtípusa: kombinált

Típus és fényvédelem: Széles spektrumú kémiai fényvédő, SPF50+

Első benyomás: Márkától megszokott dizájn, nagy, hagyományos spray-s flakonban. Illata könnyed, nyárias, de számomra lehetne kevesebb.

Tapasztalat felvitelkor: Jól fel kell rázni, és laza mozdulatokkal ráfújni a bőrre. Utána én el is kentem, hogy egész biztosan egyenletesen jusson mindenhová, de alapvetően a fújóka is jól dolgozott. 

Használatával kapcsolatos tapasztaltok: Nem túlzásként írom, de a legjobb városba való fényvédő, amit valaha próbáltam. UV-védelme hibátlan és mellette nagyon kényelmes a bőrön. Számomra furcsa, hogy a neten arcra írják, én fújtam a dekoltázsra, karjaimra és lábamra is, szóval  ruhából kilátszó részekre – mindennap csak ezt, mert tényleg semmilyen ragacsos nyomot nem hagyott. A legdurvább kánikulában is kényelmes volt, tapintásra sem kellemetlen, nem éreztem úgy, hogy rám ragad az utca pora. Arcra az illatanyag miatt ódzkodtam tőle, de végső soron itt is hozza a száraz érzetet, jól vizsgázott. Arcomra úgy vittem fel, hogy a tenyerembe fújtam és onnan dolgoztam fel, nem akartam belélegezni a készítményt. Sminkelni nem sminkeltem rá, nem szoktam.

Erőssége: Tényleg dry mist – még nem próbáltam ilyen terméket, de ezentúl fogok. A hétköznapok legjobb fényvédője szerintem testre (nyilván strandra is, mert fényvédő ereje nagyon jó), csak ajánlani tudom. A ruhát sem fogja meg.

Mire figyelj: Nekem az illat kifújáskor tömény volt, illetve maga a termék, ahogy körülöttem a levegőbe került, legalábbis zárt térben. A teraszon mindez már nem volt gond.

Kiszerelés és ár: 200 ml,  5 500 Ft

Lancaster Sun Sport Láthatatlan Fényvédő Gél Arcra SPF30

Lancaster Sun Sport Láthatatlan Fényvédő Gél Arcra SPF30

Lancaster Sun Sport Láthatatlan Fényvédő Gél Arcra SPF30

A tesztelő bőrtípusa: normál

Típus és fényvédelem: Széles spektrumú, kémiai fényvédő, SPF 30

Első benyomás: Mutatós, tubusos kiszerelés, picit áttetsző, mint ahogyan a fényvédő maga is, bár az minimálisan sárgás színezetűen. Állaga géles. illata parfümös, nekem kicsit túlzó.

Tapasztalat felvitelkor: Géles állaga miatt pikk-pakk eloszlatható, csak úgy siklik a bőrön. A krém java része felszívódik, de hagy egy érezhetően szilikonos réteget a bőrön. Ez nem zsíros, inkább síkos. Gyakorlatilag egy tökéletes primer is egyben, ha sminkelni akarsz, bravúrosan vihető fel rá az alapozó.

Használatával kapcsolatos tapasztaltok: Talán ennek a szilikonos érzetnek is köszönhető, hogy tényleg jó vízálló, így el tudom képzelni, hogy sportoláshoz is szuper lehet (úgy nem próbáltam), nem folyt le az arcomról nagy melegben sem.

Erőssége: Hétköznapi használatra pont jó a fényvédő ereje, strandoláshoz nem ezt választanám. Sminkekkel jól működik, szép puha, sima lesz tőle a bőr, és szuper matt finist nyújt önmagában is.

Mire figyelj: A szilikonos érzet megosztó lehet, az illata számomra erős. 

Kiszerelés és ár: 50 ml, 11 190 Ft

Teszteltünk már mást is

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top