nlc.hu
Trend

Leteszteltük: könnyű nyári hidratáló krémek 5000 Forint alatt

Leteszteltük: könnyű nyári hidratáló krémek 5000 forint alatt

Itt a kánikula, ideje megtalálni a tökéletes nyári hidratáló krémet. Leteszteltünk hat arckrémet, melyek ezt ígérik, ráadásul egyikük sem kerül többe 5000 forintnál.

Bőrünk hidratálásáról vétek megfeledkezni a nyári melegben, a testes arckrémeket azonban jobb, ha könnyed típusokra cseréljük. A nagy kérdés persze az: milyet válasszunk? Melyik krém hidratálja megfelelően a bőrünket anélkül, hogy leolvadna rólunk? Melyik az, ami valóban pillekönnyű még akkor is, ha fényvédőt, sminket teszünk fölé? Nagy hidratálókrém-tesztbe fogtunk, hogy mindezt kiderítsük, ennek első állomásaként mutatunk be hat arcápolót, amelyek mindegyike kevesebb mint 5000 forintba kerül.

Hogyan válassz hidratáló krémet nyárra?

Bár a végső ítéletet bőröd fogja megmondani minden arckrém esetén, van néhány alapvető szempont, amire érdemes figyelni a jól működő nyári arcápolási rutin érdekében.

Van néhány alapvető szempont, amire érdemes figyelni a jól működő nyári arcápolási rutin érdekében.

Van néhány alapvető szempont, amire érdemes figyelni a jól működő nyári arcápolási rutin érdekében (Fotó: Tara Winstead/Pexel)

  1. Amit valószínűleg anélkül is érzünk, hogy bárki mondaná: nyáron jobban esik bőrünknek a könnyedebb textúrájú készítmény. Zsíros arcbőrűeknek pláne, de akinek száraz a bőre, annak is érdemes a téli hidegre optimalizált, sűrű krém helyett egy fokkal könnyedebb állagúra váltani. Részesítsük előnyben a géles, géles-krémes vagy épp lotion állagú kozmetikumokat.
  2. Mindig mérlegeljük, mit szeretnénk: egy termékkel letudni a hidratálást és a fényvédelmet, vagy nem gond, ha két külön termékkel tesszük ezeket? A fényvédelem egész éven át fontos, nyáron pedig még annál is jobban: soha, sehová ne induljunk el anélkül, hogy ne kennénk fel legalább SPF50-es fényvédőt arcunkra (no meg testünk többi, ruhával nem takart részére). A fényvédő azonban már önmagában egy kence, van, akit zavar, ha még alá egy másik krém is kerül, míg mások bőre így kapja meg azt a fokú ápolást, amit igényel. 
  3.  További rétegként jelentkezhet a smink is. Bár nyáron ösztönösen vonzódunk e téren is a könnyedebb megoldásokhoz, nem mindenki szereti teljesen elhagyni a sminkelést. Nincs ezzel semmi gond, az arckrémed szempontjából csak arra figyelj, hogy jó érzés legyen viselni és a smink felvitelekor se kezdjen el csomókban leperegni bőrödről.

Szükséged van egy kis segítségre az arcápolási rutin összeállításában? Ebben a cikkünkben erről írtunk részletesen.

Leteszteltük:

Diadermine Lift + Super filler LSF30 fényvédő ránctalanító nappali arckrém

Diadermine Lift + Super filler LSF30 fényvédő ránctalanító nappali arckrém

Diadermine Lift + Super filler LSF30 fényvédő ránctalanító nappali arckrém

A tesztelő bőrtípusa: normál

Első benyomás: Egyszerű, de szép a csomagolása, könnyen nyitható, a krém könnyen hozzáférhető. Az állaga majdhogynem tökéletes, se nem folyós, se nem túl kemény. Az illata szuper, bőrre kenve is megőrzi illatát.

Tapasztalat felvitelkor: Nem túl zsíros, de nem is szívódik fel rögtön. Tapasztalataim szerint egy kicsit várni kell vele, ha melegebb helyre megyünk, hogy felszívódjon, enélkül kicsit folyik, ha egyből meleg éri bőrünket. Kb. 10 perc alatt felszívódik, de azért fénylik tőle a bőröm.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: 30 faktoros fényvédőt tartalmaz, így hétköznap plusz fényvédő nem is szükséges fölé. Sminkelni is lehet rá, bár én csak BB krémet tettem fel és egy kis mattító púdert, így tökéletes volt számomra.

Erőssége: Jól kenhető és nagyon jó illata van. Az SPF 30 elég jó fényvédelmet nyújt hétköznapi, városi használatban.

Mire figyelj: Közepesen olvad, így egyből ne menjünk vele meleg helyre.

Kiszerelés és ár: 50 ml, 4999 Ft

Garnier Bio Rosy Glow 3 in 1 nappali krém

Garnier Bio Rosy Glow 3 in 1 nappali krém

Garnier Bio Rosy Glow 3 in 1 nappali krém

A tesztelő bőrtípusa: kombinált, vízhiányos

Első benyomás: Tudom, a lényeg a tégelyben van, de tetszett annak díszítése, formája is. Illata nagyon kellemes, abszolút a natúrtermékekre jellemző picit virágos, picit gyógynövényes jellegű. Színe rózsaszín, állag krémes.

Tapasztalat felvitelkor: Szépen eldolgozható, pár perc alatt felszívódik, mennyiségileg egy borsónyi elegendő volt belőle az arcomra. Nem színezett BB krémről van szó, fedést nem ad, mégis nyújt ad pici rózsás színt, amitől üdébbnek hat a bőr.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Amikor otthon voltam, csak ezt használtam, és kényelmes érzés volt egész nap, hidratáló hatása teljesen rendben volt. Tetszett, hogy nem csillogott tőle a bőröm, matt hatást nyújtott. Mivel kombinált típusú bőröm van, fényvédővel együtt már szükség volt némi mattításra, száraz bőrön azonban úgy gondolom, ekkor is kényelmes lehet. A nagy meleg miatt erős sminket nem tettem fel, folyékony alapozó helyett por állagút használtam, ez gondoskodott a szükséges mattításról. Este is ezt használtam, éjszakára abszolút kényelmes volt akkor is, ha szérumot is vittem fel előtte a bőrömre.

Erőssége: Tetszett a natúr illata és hogy bio minősítésű összetevőket tartalmaz. Ezen az árszinten kevés ilyen krémmel találkoztam.

Mire figyelj: Zsíros arcbőrűeknek fényvédővel együtt sok lehet. Máskülönben nagyon tetszett a krém.

Kiszerelés és ár: 50 ml, 2699 Ft

Nivea Hydra Skin Effect Frissítő Nappali Gél-Krém

Nivea Hydra Skin Effect Frissítő Nappali Gél-Krém

Nivea Hydra Skin Effect Frissítő Nappali Gél-Krém

A tesztelő bőrtípusa: normál (allergiás időszakban hajlamos kiszáradni)

Első benyomás: Kitűnik a kékségével a többi dobozos termék közül, és a tégely is igyekszik a vizes érzést hangsúlyozni: egy kisebb hengerben van a krém, amit egy nagyobb, átlátszó kék vesz körbe. Pozitívum, hogy védőfóliával lezárt. Az illata nekem kicsit erős, színe világoskék, állaga géles.   

Tapasztalat felvitelkor: Könnyen eloszlatható, elsőre egy vékony filmes réteg kerül fel, ami szinte azonnal beszívódik. Nem ragacsos érzetű, de óvatosan kell a mennyiséggel bánni, volt, hogy zsíros érzet maradt utána, ha túl sokat kentem fel. A bőröm nem fénylett tőle. 

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Nem sminkelek és nem használok más kozmetikumokat sem, mint például szérumok. Fényvédőt nem tartalmaz. Nekem éjszakára és nappalra is kényelmes volt, nem hagyott nyomott sem párnán, sem ruhán.

Erőssége: Megfelelően hidratálta bőrömet.

Mire figyelj: Rosaceára hajlamos a bőröm, és valamely összetevője miatt úgy vettem észre, a rosaceás területek enyhén kipirosodtak, amit sajnáltam, mert máshol kellemes, és nem nehezíti el a bőrt. Illata számomra karakteres volt, mivel ritkán használok parfümöt, talán ezért tűnik ez kicsit soknak.

Kiszerelés és ár: 50 ml, 3499 Ft

Avon ANEW Hydra Pro Vita-D Water Cream hidratáló gél

Avon ANEW Hydra Pro Vita-D Water Cream hidratáló gél

Avon ANEW Hydra Pro Vita-D Water Cream hidratáló gél

A tesztelő bőrtípusa: normál

Első benyomás: Mit szépítsük, nem ez az első doboz, ami után nyúlnánk, amikor arckrémet keresünk. De végül is a lényeg úgyis az, ami belül van, az legyen meggyőző, és akkor kell a fenének a hókuszpókusz… Egyébként, ha kinyitjuk a papírdobozt, akkor a varázslat is megjön, mert maga a tégely már kimondottan vonzó. Nekem legalábbis tetszik az, hogy ha már „vizes”, „hidratáló” krémről, sőt, gélről beszélünk, akkor ez a vízszerű könnyedség a színben is megjelenik. Ennek a csomagolása például egyszerre kék és áttetsző, szóval az első vizsga meg is van.
Az illatáért önmagában is fizetnék – se sok, se kevés, én mondjuk, mindig is jobban szerettem az arckrémek visszafogottabb, púderesebb illatát a parfümöknél.

Állag: Én a lehető leglégiesebb kencéket szeretem, ez egy picit sűrűbb típusúnak mondható.

Tapasztalat felvitelkor: A sűrűbb textúrából adódóan számomra lehetett volna egy kicsit szebben eloszlatható, illetve úgy tapasztaltam, érdemes figyelni a mennyiségre. Ha túl  sokat viszünk fel, ragacsos hatás maradhat, ám a felület, amit ad, közepesen matt, ami jó dolog a meleg nyári napokon.

Használatával kapcsolatos tapasztaltok: A sminkeléssel nem volt gond, de azért több réteget nem javasolnék rátenni, így, nyáron az már túl vastag érzetet adna. Éjszakára szívesebben használtam, mint nappalra a textúra miatt.

Erőssége: Jó érzés volt a zsírosabb, tavaszi verziók után átváltani rá.

Mire figyelj: Hűvösebb estéken kellemesebb viselet, mint tűző napon.

Kiszerelés és ár: 50 ml, 2999 Ft

Oriflame Love Nature hidratáló arckrém organikus aloe verával és kókuszvízzel

Oriflame Love Nature hidratáló arckrém organikus aloe verával és kókuszvízzel

Oriflame Love Nature hidratáló arckrém organikus aloe verával és kókuszvízzel

A tesztelő bőrtípusa: normál

Első benyomás: Csomagolása egyszerű, nincs külön papírdobozban a tégely, ami környezetkímélő. Illata finom nyári, ennek is köszönhető, hogy könnyed krémnek tűnt.

Tapasztalat felvitelkor: Könnyen eloszlatható, pár perc alatt felszívódik, azonban nálam egy vékony ragacsos réteget hagyott.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Fényvédőt nem tartalmaz, igaz, ez nálam nem elvárás, mert a CC krémem tartalmaz fényvédőket, így ebből kentem fölé, ha mentem valahová. A kettő esetén azonban úgy tapasztaltam, kukacosodott a krém, színezett termékkel figyelni kellett rá, hogyan használom.

Erőssége: Tetszett, hogy tartalmaz aloe verát, illetve az illata tényleg nagyon kellemes, valamint az ára is kedvező.

Mire figyelj: A fiatal, 18-25 éves korosztálynak ajánlanám a krémet, számukra jó kis alap hidratáló krém lehet.

Kiszerelés és ár: 50 ml, 1599 Ft

N.A.E. Graziosita ráncfeltöltő nappali arckrém bio csipkebogyó olajjal, bio narancshéjjal és hialuronsavval

N.A.E. Graziosita ráncfeltöltő nappali arckrém bio csipkebogyó olajjal, bio narancshéjjal és hialuronsavval

N.A.E. Graziosita ráncfeltöltő nappali arckrém bio csipkebogyó olajjal, bio narancshéjjal és hialuronsavval

A tesztelő bőrtípusa: kombinált

Első benyomás: A krém csomagolása szép, jó, hogy illusztrációk is vannak rajta a benne lévő összetevőkről, a narancshéjról és a csipkebogyóról. Annyira nem rajongok a citrusillatokért, ezért féltem kicsit, hogy mi vár rám, mikor először beleszippantok, az illatok ugyanis számomra nagyon fontosak. Szerencsére semmilyen mesterségesnek ható illatot nem tapasztaltam, természetes citrusos frissesség ötvöződik a krém puha illatával. Állagra a krém kicsit testesebbnek tűnt.

Tapasztalat felvitelkor: Bár tartottam attól, hogy a krém esetleg túl zsíros lesz, felvitelekor gyorsan beszívódott, nem hagyott zsíros érzetet, inkább finom selyem hatást keltett. A bőr sem csillog tőle, inkább egyfajta selyemfényt ad, és nagyon puhává teszi. Később sem zsírosodik át a bőr tőle.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Sminkelni kiválóan lehet rá, fényvédő nincs benne, ezért érdemes fölé tenni. Mivel nem hagy réteget az arcon, az én arcomnak ez nem volt túl sok, annak ellenére sem, hogy kánikula idején gyakran kihagyom a nappali arckrémet, és inkább a gyakori tisztításra, fényvédelemre koncentrálok. Akit hozzám hasonlóan zavar az arckrém a melegben, annak éjszakára megfelelő választásnak tartom.

Erőssége: Nekem nagyon szimpatikus, hogy a krém 98%-ban természetes, bio összetevőkből áll – nálam ez elsődleges szempont bármilyen krém, testápoló, szérum választásánál. Hasonlóképp a vegánsága miatt is csillagos ötöst kap tőlem. Bár használata a 40-50-es korosztálynak ajánlott, szerintem a lifting hatása miatt megelőzésképpen, 35 felett is el lehet kezdeni a használatát.

Kiszerelés és ár: 50 ml, 3599 Ft

Leteszteltünk már mást is

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top