Trend

Nagy hidratáló szérum teszt – Ezt várhatod az ismert márkák sikertermékeitől

Kilenc ismert és népszerű hidratáló szérumot teszteltünk, hogy megtudjuk, melyik a legjobb.

Az arckrémreklámok ódákat zengenek a hidratált bőr szépségéről, de tudjátok, mit? Van a hidratáló krémek mellett az arcápolóknak egy másik csoportja is, melyek – nem túlzás – csodákat tehetnek a bőrünkkel. Ezek a hidratáló szérumok, melyek a hialuronsav – és mint látni fogjátok, több más összetevő – hidratáló, bőrfeltöltő, ily módon ráncsimító hatására építenek. Közülük teszteltünk 9 ismert és népszerű márka termékét: 3 hétig próbálgattuk őket serényen és most itt összegeztük tapasztalatainkat róluk.

Előzőleg C-vitaminos szérumokat teszteltünk három hétig, ennek eredményéről itt olvashatsz.

Omorovicza Instant Perfection Serum

Omorovicza Instant Perfection Serum

Omorovicza Instant Perfection Serum

Első benyomás: A márkához abszolút hű az illat, kellemes, virágos. Átlátszó, nagyon könnyed állagú szérum, igényes, ízléses üvegcsében.

Használata: Nagyon gyorsan felszívódik, kicsit sem olajos, nagyon jó érzés felkenni. Alapvetően olyan, mintha egy hosszantartó frissítő permet lenne az arcomon. Azt érzem, hogy sokkal egységesebb az arcbőröm és a problémás helyeken se túl száraz vagy éppen túl zsíros. Reggel használtam, estére nekem nem volt elég erőteljes, de nem is ez a feladata. 2-3 pumpálás  bőven elegendő volt egy alkalommal belőle.

Használata más kozmetikumokkal: Az esti rutinból kiiktattam, ott nem láttam értelmét, reggel viszont hidratáló krém helyett használtam, a fényvédő előtt, és nekem nagyon bevált. Erősebb sminkek előtt primerként is tökéletesen működött. 

Tapasztalatok a 3 hét után: Ez nem egy nagyon markáns tulajdonságokkal rendelkező szérum, alapvetően a hidratálás a célja és ennek tökéletesen megfelel: a bőröm egységesebb és szebb lett, de önmagában szerintem kevés ahhoz, hogy jelentős legyen a hatás. 25-30 között simán elég lett, 35 felett viszont a bőr igényli az erőteljesebb támogatást.

Estée Lauder Advanced Night Repair Intense Reset Concentrate

Estée Lauder Advanced Night Repair Intense Reset Concentrate

Estée Lauder Advanced Night Repair Intense Reset Concentrate

Első benyomás: A márkától megszokott elegáns, sötétbarna üveget kapott ez a szérum is, állaga géles-krémes jellegű, nagyon könnyed, illata egészen enyhe.

Használata: Nagyon kellemes érzés felkenni, ugyanis nem lesz olajos érzetű tőle a bőr, ez számomra alapvető fontosságú egy arcápolónál. Gyorsan felszívódik, már csak ezt használva sem húzódott utána a bőr, érezhetően hidratálta, táplálta. Esténként használtam, egy alkalommal 2-3 pumpálásnyi mennyiséget, ezt oszlattam el az arcomon és a nyakamon.

Használata más kozmetikumokkal: Használata egyáltalán nem befolyásolta, milyen más krémet viszek még fel az arcomra, illeszkedett a rutinomba. Mivel az ajánlás szerint csak este használtam, ezért a sminkelést nyilván nem befolyásolta.

Tapasztalatok a 3 hét után: Nagyon szerette a bőröm ezt a szérumot, szinte pár nap után már láttam az eredményt, az általános hidratáltsága, tömörsége jobb lett, reggelre kisimultabb és picit ragyogóbb lett használatától. Mintha nagyon kipihentem volna magam, holott az elmúlt hetek nem erre adtak sajnos lehetőséget számomra. 

Institut Esthederm Intensive Hyaluronic Serum

Institut Esthederm Intensive Hyaluronic Serum

Institut Esthederm Intensive Hyaluronic Serum

Első benyomás: Tejfehér színű, könnyű állagú szérum kellemes illattal. Nem erősen parfümös az illata, de azért érezhető a bőrön, nekem nagyon tetszett, így örömmel kentem. 

Használata: Alapvetően esténként használtam, majd egyszer-egyszer reggelente is felkentem, amikor kicsit fáradtabbnak hatott a bőröm. Miután azt tapasztaltam, hogy használata után sokkal egészségesebbnek látszott az arcom, bevetettem, amikor csak tudtam. Gyorsan beszívódik és egyáltalán nem hagy olajos érzést. Nem fénylett tőle a bőröm, jól beszívta az arcom. Elég pici pumpás feje van, egy pumpálásra körülbelül egy borsószemnyi adag jön ki, így én négyszer pumpáltam és ezt oszlattam el a szemeim, a homlokom és az állam környékére, majd szétkenve a többi területre. 

Használata más kozmetikumokkal: Csak egy C-vitaminos hámlasztót használtam mellette, de a hámlasztás után nagyon jól esett ez a finom és kellemes szérum a bőrömnek. Amikor reggel is felkentem, nagyon könnyű volt rá sminkelni, nem mozdult el az alapozó felette, semmiben sem akadályozott.

Tapasztalatok a 3 hét után: Egységesebb és szebb lett a bőröm tőle, szinte néhány nap után. Nem vártam, hogy ennyire tetszeni fog, de örömmel használtam, mert nagyon kellemes volt felkenni és utána szinte azonnal láttam, hogy az arcom élettel telibb, puhább lesz. Azt is észrevettem, mintha csökkent volna a szemem körüli ráncok mélysége, és mintha a sötét karikáim is halványabbak lennének mióta használom. Semmilyen irritációt nem okozott és az előzőleg problémás bőrömet is rendbe tette. Nem tömítette el a pórusaimat, nem volt egy pattanásom se, mióta használom, pedig erre hajlamos a bőröm. A teszt letelte után is használni fogom, mert nagyon megkedveltem a szérumot.

NIOD Multi-Molecular Hyaluronic Complex Serum

NIOD Multi-Molecular Hyaluronic Complex Serum

NIOD Multi-Molecular Hyaluronic Complex Serum

Első benyomás: Átlátszó, vízszerűen híg állagú ez a hidratáló szérum, ráadásul teljesen illatmentes. Pipettás kiszerelése jól használható, papírdobozos csomagolása pedig nagyon minőségi.

Használata: Reggel és este is használtam, egy alkalommal 4-5 cseppet oszlattam el a bőrömön, a szemkörnyékre is juttatva belőle. Pillanatok alatt beszívta a bőröm, nagyon jó érzés volt felvinni, plusz tetszett, hogy tényleg nyom nélkül beszívódott. Reggelente hidratáló krémet nem is igényelt a bőröm, a fényvédő krém tökéletesen elég volt fölé.

Használata más kozmetikumokkal: Mivel tényleg semmilyen réteget nem hagyott, nem nehezítette el, így a sminkelést is ugyanolyan módon tudtam megoldani, mint máskor. Esténként volt, hogy más szérummal együtt is használtam, teljesen jól működött velük is, ha valaki szereti építgetni az arcápolókat, ebben nem fog csalódni.

Tapasztalatok a 3 hét után: A legfontosabb (számomra), amit észrevettem, hogy a három hét végére mintha később kezdene el fényleni a bőröm napközben. Kombinált bőrtípusom van, amivel ez örök probléma számomra, pláne ha sminkelek, de úgy vettem észre, ez a szérum tudott adni valami olyan pluszt, ami erre a bőrzsírosodásra is hatással volt. A hidratáló hatása pedig egyenesen fantasztikus, vízhiányos bőrűeknek megváltás, 30 év felett pedig receptre írnám fel mindenkinek. Eddig is volt hidratáló szérumom, de ez túlmutat annak a képességein. A szemkörnyékem szebb, a bőröm feszes, sima, tök jól néz ki smink nélkül is. Egyáltalán nem irritált, bár amilyen jók az összetevői, őszintén szólva csodálkoztam volna, ha ilyen gond adódik vele. Összességében csak ajánlani tudom, nagyon örülök, hogy kipróbálhattam.

PHI Cosmetics Desert’s Fountain Glycoin® és Hialuron Szérum 

PHI Cosmetics Desert's Fountain Glycoin® és Hialuron Szérum 

PHI Cosmetics Desert’s Fountain Glycoin® és Hialuron Szérum

Első benyomás: Átlátszó, vízbázisú, ám felkenéskor picit krémes érzetet adó a szérum, illata rózsavíz és liliom keveréke, nagyon kellemes. 

Használata: Az állaga nem olajos és gyorsan felszívódik, igaz, pici réteg érződik utána, de ez nagyon minimális, nem zavaró. Reggel és este is használtam, reggel ezzel ki is váltottam a nappali krémet, pedig összesen két cseppet vittem fel belőle. 

Használata más kozmetikumokkal: Szépen illeszkedett az arcápolási rutinomba, a kombinált bőrömre való pórusösszehúzó szérumom után használtam és teljesen rendben volt vele. Sminkelést egyáltalán nem zavarta, mi több, nekem jobb is volt, mert nappali krémre nem szeretem a bb vagy cc krémet kenni, de erre teljesen jó volt azok alá.

Tapasztalatok a 3 hét után: Nagyon érzékeny bőröm van, de semmilyen irritációt nem okozott, a pórusaim sem tömődtek el jobban, mint máskor, sőt, picit lassította is azzal, hogy reggel elég volt ezt felkenni a nappali krém helyett. Kombinált bőröm van, egyszerre pattanásra, mitesszerre hajlamos, de sokszor száraz, ez egy tökéletes megoldás volt rá. 

Harangvölgyi Institute HV Hydro Care Serum

Harangvölgyi Institute HV Hydro Care Serum

Harangvölgyi Institute HV Hydro Care Serum

Első benyomás: Ízléses csomagolású a szérum, pumpás kiszerelése tetszett. Maga a készítmény fehér színű, hígabb, fluid állagú, könnyed, de intenzív illattal.

Használata: Minden este használtam, majd pár nap után reggel is inkább ezt vittem fel a hidratáló krém helyett, mert könnyebb volt az állaga, este azonban arckrémet is használtam utána. Három pumpálásnyi mennyiség elegendő volt, ebből a nyakamra is jutott, illetve a szemkörnyéket sem hagytam ki. Tetszett, hogy nagyon gyorsan, nyom nélkül felszívódik, hidratáló hatását pedig azonnal lehetett érezni.

Használata más kozmetikumokkal: Sminkelni szuperül tudtam rá, úgy vettem észre, az alapozót szebben el tudtam dolgozni a bőrömön, mintha simábbá tette volna. Alapvetően inkább csak a szemkörnyéken vannak kisebb ráncaim, ezt a területet szépen hidratálta, így összességében jobban nézett ki, illetve magánál a sminkelésnél vettem észre, hogy kevésbé ült bele a mosolyráncokba a korrektor és az alapozó. 

Tapasztalatok a 3 hét után: Összességében tehát elégedett vagyok a hidratáló hatásával, tetszett a könnyű állaga, a bőröm pedig úgy általában egészségesebbnek hat, alapjáraton úgy érzem, valóban hidratáltabb. Pattikat nem okozott, az egyetlen dolog, amin változtatnék, az az illata, az lehetne enyhébb, de hatását végül is ez nem befolyásolta.  

Ilcsi Anti-Ageing & Hyaluron Szérum

Ilcsi Anti-Ageing & Hyaluron Szérum

Ilcsi Anti-Ageing & Hyaluron Szérum

Első benyomás: Zöldes színű, folyékony, de kicsit olajos állagú a szérum, gyógynövényes illata számomra egy picit erős volt.

Használata: A gyógynövényes illata mellett (ami egyébként viszonylag gyorsan felszívódott, így utána már nem volt vele gond) a némileg olajos érzet volt számomra fura, amit hagyott, ugyanis zsírosodásra hajlamos a bőröm, és jobban működnek a könnyedebb arcápolók. Ezért naponta egyszer, legtöbbször este használtam, egy alkalommal egy pumpálásnyi mennyiséget, az bőven elég volt számomra.

Használata más kozmetikumokkal: Nagyon fontos kiemelnem, hogy bár nem a bőrtípusomnak megfelelő a szérum, remek textúrát varázsolt a bőrömnek. Úgy tudnám példázni, hogy extra nehéz napok után sem néztem ki olyan meggyötörtnek. Nappalra kiváló sminkalapnak éreztem a már említett textúrajavítás miatt, megfelelően illeszkedett az arcápolási rutinomba.

Tapasztalatok a 3 hét után: Már az első esti használat után éreztem másnaptól, hogy a bőröm kisimultabb, jobb textúrájú, egyfajta plusz ápoltságot kapott. Mindez végigkísért az összes használat után, tehát nálam nem fokozatosan hatott a krém, hanem azonnal megmutatta a hatását minden alkalommal.

Bioderma Hydrabio Szérum

Bioderma Hydrabio Serum

Bioderma Hydrabio Serum

Első benyomás: Sűrű, enyhén zselés állagú, fehéres-áttetsző, finoman púderes illatú a szérum.

Használata: Reggelente használtam, két pumpálásnyi mennyiség elég volt az egész arcomra. Felkenni kifejezetten kellemes volt, egy nagyon vékony – és egyáltalán nem zavaró – viaszos réteg maradt belőle a bőrömön, ami aztán lassan, fokozatosan szívódott fel.

Használata más kozmetikumokkal: Arctisztítás után, hidratáló krém gyanánt használtam, mivel hidratáló hatása elegendő volt, vagy nem kentem fölé semmi mást, vagy erre sminkeltem. Sminkalapnak nagyon bevált, úgy viselkedett mint egy jó minőségű primer. Alapozóból ráadásul jelentősen kisebb mennyiségre volt szükség ha erre kentem fel, illetve jobban „meg is kapaszkodott” a bőrömön az alapozó.

Tapasztalatok a 3 hét után: Irritációt egyáltalán nem tapasztaltam, sőt, még a menzeszt megelőzően menetrendszerűen jelentkező pattanásaim is elmaradtak ebben a hónapban, ami, bár biztos nem lehetek benne, de elképzelhető, hogy a szérum hatása. Ilyentájt ősszel, a hideg idő, illetve a fűtési szezon beköszöntekor általában szárazabb szokott lenni a bőröm és enyhén hámlásnak indul. Most viszont a termékteszt időszaka pont ezekre a hetekre esett, és úgy tűnik, valóban a legjobbkor jött, ugyanis az arcbőröm vízháztartása érezhetően egyensúlyban maradt, és eddig még a hámlás sem jelentkezett. Mindent egybevetve kimondottan elégedett vagyok a szérummal.

L’Oreal Revitalift Filler + Hyaluronic Acid Szérum

L'Oreal Revitalift Filler + Hyaluronic Acid Szérum

L’Oreal Revitalift Filler + Hyaluronic Acid Szérum

Első benyomás: Áttetsző, sűrűbb, de vizes állagú, finom krémillatú a szérum.

Használata: Jó érzés felkenni, szépen és gyorsan eloszlik a bőrön, egy pumpálásnyi szérum számomra elegendő volt egy alkalommal. Reggelente használtam, olyan volt, mintha egy nagyon finom és könnyű krémet kennék fel, de aztán ez a krémes állag felszívódik és teljesen bársonyos érzetet hagy a bőrön, nem marad utána kellemetlen réteg, a bőr simább lesz tőle.

Használata más kozmetikumokkal: Mivel kb. egy perc alatt beszívódott, lehetett fölé kenni nappali krémet is, és nálam a sminkelést sem befolyásolta, tudtam rá ugyanúgy sminkelni, mint máskor.

Tapasztalatok a 3 hét után: Eleinte pozitív volt a hatása, a felkenés után minimálisan rögtön feszesített, hidratált. Másfél-két két múlva azonban picike pórus eltömődések, pattanások keletkeztek a bőrömön – nem durva furunkulusok, de természetes fényben, smink nélkül azért láthatóak voltak. Persze simán lehet, hogy nem a szérumtól jöttek elő, hanem másra, például valamilyen ételre voltam allergiás, ennek a lehetőségét sem zárnám ki. Ezután csak a szemkörnyéken használtam, ott nem okozott később sem irritációt.

A szép bőrön a smink is szebben mutat:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.