nlc.hu
Otthon

Íme a bunkerhotel: második világháborús radarállomásból lett Airbnb-szálloda

Második világháborús bunkert alakítottak hipszterszállóvá

Nem olcsó, de egyedi élményt nyújt.

A náci katonák által a második világháború során használt betonbunkert alakított Airbnb-szállássá egy élelmes francia vállalkozó – írja a CNN weboldala.

Serge Colliou a Franciaország északi részén, Saint-Pabu partjainál álló Bunker L479 nevű létesítményt újította fel és alakította föld alatti hotellé. A világháború során radarállomás működött a létesítményben, amely egy homokos tengerparti szakaszon várja a vendégeket.

A tulajdonos 18 hónapon keresztül dolgozott a bunker felújításán, ehhez rengeteg földet is meg kellett mozgatnia, mert a parti homok már részben betemette az egykori német harcálláspontot.

A mintegy 400 négyzetméteres építményben egyszerre akár nyolc turista szállhat meg, franciaágyas vagy emeletes ágyas szobákban. A bunkerhez közös helyiség és a világháborús hangulatot részben megőrző bár is tartozik.

Menő hotel lett a világháborús bunkerből

A bunkerhotel belsejét korabeli plakátok és más világháborús relikviák díszítik (Fotó: www.bunker-l479.com)

„Nem akartunk örökké a múltban élni, ezért második esélyt szerettünk volna adni a bunkernek” – nyilatkozta Colliou az amerikai hírcsatornának. „Nem múzeumot akartunk létrehozni, de azért pár történelmi emlék helyet kapott a bunkerben.”

Ilyenek a korabeli sisakok, táblák és plakátok, de néhány világháborús fegyver reprodukciója is díszíti a falakat.

Aki a különleges hotelben szállna meg, alaposan a zsebébe kell nyúlnia, egy éjszakáért ugyanis 320 eurót, azaz bő 112 ezer forintot kell fizetni.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top