nlc.hu
Otthon
Séfek tippjei a legjobb ízekhez

Felejtsd el a plusz sót és az extraszűz olivaolajat: elképesztő tippeket adnak a séfek

Só helyett citrom, két gerezd helyett öt, a bort pedig főzés közben fogyasztjuk, nem evés közben.
Séf, főzés

Tele az internet szuper receptekkel, klasszikus, vagy éppen újító megoldásokkal és lifehack-jellegű trükkökkel, amelyek persze aztán vagy működnek, vagy nem. Ilyen listát azonban még nem láttunk, és nem győzünk álmélkodni. Pedig az ötlet pofonegyszerű:

A Redditen megkérdezték a séfeket, mik azok, amiket szerintük mindenkinek tudnia kéne a konyhában, mégsem tudja senki.

A válaszok persze csodálatosak, meglepőek… és tényleg alig-alig tudtunk róluk. A Bored Panda összegyűjtött nekünk 65 választ, a legjobbakat, mi pedig azóta is böngésszük őket. Azt például nagyjából tudtuk, hogy

  • a főzős receptek ajánlások, a (péksütemény)sütős receptek pedig instrukciók;
  • ha azt írják két gerezd fokhagyma kell, az azt jelenti, öt gerezd kell;
  • az extraszűz olivaolaj kevésbé ajánlott, mint a sima.

Az azonban minket is meglepett hogy

ha azt hiszed kell még az ételbe só, jó eséllyel sav kell bele, például citromlé;

  • a szaglás olyan, mint az ízlés, ha fűszerezel, elég, ha az orrodra hagyatkozol, és nem lőhetsz mellé;
  • sose főzzünk teljes lángon, legfeljebb 75 százalék mindig elég;
  • a BBQ-szószt mindig csak a végén adjuk hozzá!

A kedvencünk pedig az, hogy

ha egy bizonyos bor ajánlott egy bizonyos ételhez, akkor ugyanabból a borból ugyanannyit főzés közben is el kell fogyasztani.

A többi csodálatos mondatot itt böngészhetitek.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top