A zellerfélék családjába tartozó koriander sokoldalú fűszernövény. A magjával fűszerezhetünk például leveseket, sülteket, pácokat, savanyúságokat, de süteményeket sőt alkoholos italokat is ízesítenek vele. A levele elsősorban ázsiai ételek jellegzetes összetevője. Bár meglehetősen megosztó, vannak, akik imádják, vannak akik viszont elviselhetetlennek tartják az ízét, azonban tény, hogy a fogyasztása nagyon egészséges: kiváló ásványianyag-forrás, rengeteg például benne a vas, a kálcium, a kálium, a magnézium és a cink. Segítheti az emésztésünket, míg a kálium hozzájárul az egészséges vérnyomáshoz is, de még csuklás ellen is beválik.
A növényből vásárolhatsz előnevelt töveket, vagy ültetheted magról is. Utóbbihoz inkább a tavaszi vagy a kevésbé forró nyári időszak a legideálisabb, de még az enyhébb, naposabb őszi eleji hetekben is szárba szökkenhetnek a koriandermagok.
Mivel a növény helyigényes, ezért magokat lehetőleg ne cserépbe, inkább virágládába ültesd, gazdag, komposzttal kevert talajba. Az ültetés előtt a magokat pattintsd fel, így meggyorsíthatod a majdani csírázást. A talajt nedvesítsd meg, majd egymástól 4-5 centiméterre alakíts ki benne sorokat és ezekbe vesd el a magokat, végül 1-2 centiméter vastagon fedd be őket földdel!
Ha még jó idő van, a virágládát tedd ki a szabadba, olyan helyre, ahol minél több napfényt kap. Hűvösebb időben viszont kerüljön egy lehetőleg déli fekvésű ablakba. A csírázás időszakában a talajt folyamatosan tartsd nedvesen! A növénykék nagyjából két-három hét elteltével bújnak majd ki.
A már növekedésnek indult, vagy előnevet tőként vásárolt koriandernek mérsékeltebb, de egyenletes locsolásra van szüksége, a túlöntözést viszont kerüld el. Ha szeretnéd, hogy minél szebben és gyorsabban fejlődjön, továbbra is olyan helyen neveld, ahol minél több fény éri.
Amikor a növénykék elérik a 15-20 centiméteres magasságot, a levelek már szüretelhetők. Abban az esetben viszont magokat (is) szeretnél termeszteni, csak az oldalsó levélkéket vágd, a középsőket hagyd tovább növekedni és kivirágozni. A virágzást követően kifejlődnek a termések, maga a növény pedig sárgulni kezd. Ekkor vágd le, majd csokorba kötve, lelógatva hagyd teljesen kiszáradni, ezután fejthetők ki belőle a magok.