nlc.hu
Otthon

Befogta a veszélyes pókot, de megszökött a házban

Rémálomban érzi magát a férfi, aki befogott egy óriási veszélyes pókot, ami aztán megszökött a házában

Nehéz napokat él át a férfi, aki egy dobozba tette a hatalmas pókot, de a bestia megszökött.
Pók

Egy óriási pókot talált a kertjében egy angol férfi szeptember 19-én, és mivel attól tartott, hogy a 20 centis ízeltlábú veszélyes lehet, befogta az állatot, hogy megmutassa egy szakértőnek.

A Tetburyben élő Jim Dodds egy műanyag dobozban tartotta a pókot, ám még mielőtt egy hozzáértő megnézhette volna, az állat eltűnt. Azóta az 53 éves férfi úgy érzi, mintha egy rémálomban élne, minden pillanatban attól retteg, hogy valahol felbukkan a házban a pók.

Szerintem mérges pókról van szó, de nem vagyok benne 100 százalékig biztos. Csak azt szerettem volna, hogy eltűnjön, de senki nem segített, hatalmas és borzalmas volt. Rémálmaim vannak. Nem akarok egy reggel arra ébredni, hogy megtalálom a fürdőszobában

– mondta aggodalmasan Dodds.

Bár a pók megszökött, fotót azért készítettek róla. Ennek alapján Chris Terrell Nield, a Nottingham Trent Egyetem biológiaprofesszora megpróbálta beazonosítani a lényt.

Pontosan nem tudta megmondani, melyik fajról van szó, de arra gyanakszik, hogy a pók Ausztrália vagy Ázsia területén őshonos, vagyis minden bizonnyal valakitől megszökött. A professzor szerint egy csapóajtós pókról vagy egy tölcsérhálós pókról lehet szó, és azt tanácsolta, hogy csak profi próbálja befogni, mert mérgezőek.

Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy sikerült-e megtalálni a hatalmas pókot.

(LadBible)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/Anthony)

Szabadon kószáló egzotikus állatok:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top