nlc.hu
Otthon
Állatmentőket riadóztattak a halloween-dekoráció miatt

Gigantikus pók okozott riadalmat, aztán jött a meglepetés

Erre a fordulatra senki sem számított.

Kaliforniában riadóztatták a helyi állatmentőket, miután a San Mateo nevű kerület egyik házának a tetején egy óriási tarantula pókot pillantott meg egy járókelő – írja a UPI.com.

A lap értesülései szerint a Peninsula Humane Society egyik munkatársa érkezett a helyszínre, hogy felmérje a helyzetet. A „szerencsés” szakember az adott épület tulajdonosától engedélyt kapott, hogy felmásszon a ház tetejére és megpróbálja befogni a mérges pókot.

Ekkor jött a meglepetés: a tarantuláról ugyanis kiderült, hogy egy műanyag pókról van szó, ami valószínűleg az előző évi halloweeni dekorációból maradt hátra.

Jókora tarantula pók okozott riadalmat

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

„A munkatársunk azt mondta, a műanyag pók már jó ideje ott lehetett a ház tetején – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Buffy Tarbox, a Peninsula Humane Society sajtósa. – Ennek ellenére, ha pókokról van szó, jobb félni, mint megijedni.”

Az állatmentő végül lehozta a műpókot a háztetőről és megmutatta az ingatlan tulajdonosainak, akikről kiderült, hogy nem is tudtak a házuk tetején tanyázó ál-állatról.

A műanyag póknak az utóélete is vicces: az intézkedő munkatárs ugyanis visszavitte az állatmentő szervezet irodájába, ahol egyfajta nem hivatalos kabalává vált. A kollégák azzal viccelték meg egymást, hogy időnként valakinek az asztalára rakták a jókora pókot.

„Ez egy darabig vicces volt, aztán egy idő után mindenki megunta, ezután egyszerűen kidobtuk” – fedte fel Tarbox, hogy hol végezte a bonyodalmat okozó műanyag jószág.

Még több állat az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top