nlc.hu
Otthon

Rácsodálkoztak, hogyan kell jól ejteni az IKEA nevét

Ezen röhög az internet népe: az angol anyanyelvűek rácsodálkoztak, hogyan kell helyesen ejteni az IKEA-t

Az őrületet egy Mac Does nevű youtuber kezdte, aki egy videójában csodálkozott rá, hogyan kell helyesen ejteni az ismert svéd bútoráruház nevét.

A videóban Mac Does elmondta, hogy csak most tudta meg, hogy a népszerű svéd bútoráruház nevét nem angolosan (Eye-key-uh) kell ejteni, hanem sokkal egyszerűbben: nekünk magyaroknak például majdnem úgy, ahogyan írjuk, azzal az apró különbséggel, hogy az e-t kicsit hosszabban, é-nek ejtjük (lásd lejjebb az erről készült videót). Mac Does rácsodálkozott, hogy erről miért nem szólt neki senki korábban, vele együtt pedig sok más angol anyanyelvű ember osztozott a rácsodálkozásában – foglalta össze a jelenség kezdetét az au.lifestyle.yahoo.com.

Az esemény később tovább gyűrűzött, és a nem angol anyanyelvűek is bekapcsolódtak, akik már azon csodálkoztak, hogy angol anyanyelvű társaik számára miért nem volt egyértelmű a helyes kiejtés. Egyes angol anyanyelvűek pedig megjegyezték, hogy az IKEA nem egy személy, hanem egy vállalat, ezért a nevét mindenki úgy ejti, ahogy csak akarja.

Még egy kis IKEA az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top