nlc.hu
Otthon

Egyedül élt 32 évig egy szigeten, új életet kezdett

Új otthonra lelt az olasz Robinson Crusoe, aki 32 évig élt egyedül egy szigeten

Több évtizeden keresztül élt a lakatlan Budelli szigeten, ám idén a hatóságok felszólítására új lakhely után kellett néznie. A férfi mostanra megtalálta az új otthonát, és jól érzi magát.

Egyik korábbi cikkünkben hosszabban is írtunk Mauro Morandiról, az olasz Robinson Crusoe-ról, aki három évtizeden keresztül volt a lakatlan Budelli-sziget gondnoka. Azonban 32 év után a hatóságok távozásra szólították fel, és bár a kilakoltatása ellen tiltakozó petíciót több mint 18 ezren aláírták, végül Morandi belefáradt a harcba, és 2021. április 25-én közölte a Facebook-követőivel, hogy távozik.  A Sokszínű Vidék írta meg a jó hírt a CNN nyomán, hogy a férfi  költözése nem ért szomorú véget, megtalálta az új otthonát, ahol jól érzi magát.

Új életet kezdett 82 évesen

„Soha nincs vége. Én vagyok az élő példája annak, hogy képesek lehetünk egy második, új életet kezdeni. Újra és újra lehet indulni az életben, még akkor is, ha elmúltál 80 éves, mert új dolgokat tapasztalhatsz meg egy teljesen más világban”
– mondta a CNN-nek. Morandi azt is elmesélte a lapnak, hogy kifejezetten boldog, mióta a Budellitől nem messze található La Maddalena szigetére költözött.

A közösségi médiában aktív férfi az új életéről is posztolt, az elmúlt hónapokban láthattuk, ahogy barátokkal találkozik, étteremben eszik, vagy hogy járt az Alpokban, ahol hegyi falvakat is felkeresett. 

Könnyebbek a mindennapjai

Morandi bevallása szerint jól érzi magát az új szigeten, ahol még mindig egyszerű életet él, de nem olyan magányosan telnek a napjai, mint korábban. „Reggel lemegyek a piacra és friss halat vásárolok, annyi kihagyás után újra érezhetem az ízét. A szigeten nem volt hajóm, ezért halászni sem tudtam, kevés élelmiszer állt a rendelkezésemre. Várnom kellett a turistákra, hogy hozzanak nekem valamit a zöldségestől, és ha épp nem jöttek, akkor helyben kellett találnom magamnak valamit. Ha itt bármit meg akarok venni, csak le kell sétálnom a központba” – mondta, és azt is bevallotta, hogy a kora miatt Budellin már egyre nehezebbek voltak a mindennapok, főleg télen kellett egyre több problémával szembesülni. A férfi akoronavírus elleni vakcinát is felvette, és jól kijön a helyiekkel, akik gyakran hívják meg őt kávézni, ebédre vagy vacsorázni.

Fotó: Facebook

Még több érdekes emberi történet

Mauro Morandi, szigetlakó

Fotó: Mauro Morandi/Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top