nlc.hu
Otthon

Egy magyar család karanténsztorija Ausztráliából

8 és fél hónapot töltött karanténban a Melbourne-ben élő magyar család

A rokonok és barátok hiánya volt számukra a legnehezebb.
Ausztrália

A koronavírus-járvány miatt összesen 8 és fél hónapot töltött karanténban a Melbourne-ben élő Vajda Judit és családja – számolt be az RTL Híradó. Az újságíróként dolgozó nő szerint az elszigeteltség volt a legrosszabb. “Nem találkozhattunk senkivel. Még a barátokkal sem. Az egy dolog, hogy nem tudtunk hazautazni, erre számítottunk” – nyilatkozta Vajda Judit, aki szerint megérte a hosszú karantén, mert éppen a szigornak köszönhetően a vírus nem tudott tarolni arrafelé.

Elég nehéz volt kibírni, mert közben a legszigorúbb szabályoknak kellett megfelelnünk. Csak 4 dologért léphettünk ki a lakásból: ha valaki oltásra ment vagy tesztelni; a legszükségesebb élelmiszerek és gyógyszerek megvásárlása; másokat gondozni; illetve napi 2 órányi engedélyezett sporttevékenység” – mesélte, hozzátéve: “Csak 5 km-en belül hagyhattuk el a házunkat“.

Elmondása szerint a boltok is zárva voltak, sőt kijárási tilalom is volt este 9 től reggel 5-ig. 

Ausztráliában volt egyébként a világ leghosszabb bezárása, Melbourne-ben pénteken oldották fel a korlátozások egy részét, de csak az oltottaknak.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/EPA/AAP/Bianca De Marchi

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top