nlc.hu
Otthon

Drága lesz a WC papír

Lesz bőven vécépapír, csak drága lesz

Az alapanyagárak miatt a termékért többet kell majd fizetni.

A Vajda-Papír ügyvezető igazgatója, Vajda Attila tájékoztatása szerint a WC papír alapanyaga, a friss cellulóz – amiből a higiéniai alappapír készül, és ami nem helyettesíthető más alapanyaggal a technológiai és a minőségi előírások miatt – ugyan elérhető a nemzetközi piacon, de az ára az év eleje óta megduplázódott, és középtávon nem is várható árcsökkenés.

Az alapanyagárak és az előállítási költségek jelentős és tartós emelkedésének hatását már a legtöbb iparágban, így a papírgyártásban sem tudják a gyártók sokáig tompítani, elkerülhetetlennek látszik azok legalább részleges áthárítása a vásárlókra, így további áremelkedések várhatók, mondta Vajda.

Drágul a WC papír

Fotó: Pexels

Az alapanyagárak mellett ugyanis az energiaárak és a szállítási költségek is növekedtek, és még a forint gyengülése is növelte a gyártó költségeit. Vajda azt is elmondta, hogy nem kell félni a hiánytól: cégük egyedül is képes kielégíteni a hazai igényeket, hiszen éves gyártókapacitásuk 140 ezer tonna, miközben a hazai felhasználás úgy 90 ezer tonna vécépapírból, papír zsebkendőből és háztartási papírtörlőből.

(Via MTI, 444!)

Fotó: Pexels

Még több érdekesség

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top